Epilog maltretiranja profesorice: Učenici izbačeni iz škole

.
Jedan od đaka joj je izmakao stolicu, nakon čega je pala, drugi je sve snimio, dok je jedan od njih snimak postavio na društvene mreže

 

Nastavničko veće Tehničko škole iz Trstenika donijelo je odluku jutros da se učenici koji su izmakli stolicu i sve to snimali, isključe iz ove škole.

Ministar prosvjete Srbije Branko Ružić izjavio je jučer kako očekuje da sva tri učenika koja su počinila nasilje nad svojom profesoricom budu kažnjena najstrožom kaznom, odnosno, isključenjem iz škole.

- U Srbiji ima 1.800 osnovnih i srednjih škola, skoro 750.000 učenika i oko 150.000 ljudi radi u prosvjetnom sistemu. Nasilja je, nažalost, bilo, ima ga i biće ga, ali postoje jasni protokoli i jasne edukacije i pravilnici na koji način se postupa u tim slučajevima - kazao je Ružić.

Podsjetimo, 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku trojica učenika su za vreme časa fizički napala svoju profesoricu Mariju Stevanović, odnosno, jedan od đaka joj je izmakao stolicu, nakon čega je pala, drugi je sve snimio, dok je jedan od njih snimak postavio na društvene mreže.

Za ovaj incident saznala je cijela Srbija i region i brojne institucije koje su isti najstrože osudile. Kako smo kasnije saznali, njen sin, također učenik te škole, u tom trenutku bio je u učionici preko puta, a nasilnici su snimak prvo proslijedili upravo njemu.

 

Foto: Twitter