Epilog saobraćajnih nesreća na cazinskim cestama u protekla 24h: Jedno lice teže, a dva lakše povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 84,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata pet intervencija.

U naseljima Tržac i Pećigrad došlo je do krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Javni red i mir je remećen jednom kada je jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja u užem dijelu grada.

Kada je riječ o sigurnosti u saobraćaju, evidentirane su dvije nesreće. Na R403A u Rujnici došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo 1 m/v, na kojem je pričinjena materijalna šteta. Nije bilo povrijeđenih.

Druga nesreća zabilježena je na M42, Skokovi, gdje je prilikom slijetanja sa ceste jedno lice zadobilo teže, a dva lica lakše tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52  pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 12.12.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-13:00: Gnjilavac, Trg branilaca BiH,Šepići, Donja Koprivna, Duratovići, Fejzagići, Gornja Koprivna, Kržalići, Liđani, Ljubijankići, Mizići, Pivnice, Ponjevići, Suljići, Toromani.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

BIHAMK upozorava da ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putnim pravcima Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Šujica. Na izraženu poledicu upozoravaju na putnim pravcima Ključ-Lanište, Tomislavgrad-Kupres i Livno-Glamoč-Mrkonjć Grad. Zbog niske temperature moguća je poledica i na ostalim dionicama. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Bihać-Bosanska Otoka, Cazin-Velika Kladuša, Teslić-Doboj-Tuzla, Žepče-Maglaj i Kupres-Šujica, kao i u dolinama rijeka Drine, Save i Neretve.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.