Epilog stravične nesreće: Zeničanku spašavali vatrogasci, zadobila teške povrede glave i lica.

Home

Epilog stravične nesreće: Zeničanku spašavali vatrogasci, zadobila teške povrede glave i lica.


Jedna ženska osoba inicijala A.D., rođena 1989. godine, teško je povrijeđena u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na putu M-17 u Jelini kod Zenice.

Kako saznajemo, povrijeđena je zadobila teške povrede glave, lica i ekstremiteta, konstatirane u Kantonalnoj bolnici Zenica, a nakon dijagnostičkeobrade u Odjelu urgentne medicine, hospitalizirana je u Odjelu ortopedije i traumatologije radi daljeg medicinskog tretmana. 

Prema riječima Aldine Ahmić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u nesreći su učestvovala dva putnička vozila i jedno teretno.

- U nesreći je povrijeđena jedna osoba. Saobraćaj na ovoj dionici još je obustavljen i koriste se alternativni pravci - pojašnjava Ahmić.

Ekipa portala Avaz.ba neposredno nakon nesreće bila je na licu mjesta. Zatekli smo stravične scene smrskanih automobila, šlepera kojeg je bankina zaustavila da ne sleti u provaliju, krv...

Brojni očevici nesreće s nevjericom su promatrali dešavanja. Na lice mjesta odmah su izašle policijske i ekipe hitne pomoći, kako bi se pružila pomoć povrijeđenoj.

Kako tvrde očevici, povrijeđenu A.D. spašavali su vatrogasci. Ona je bila zarobljena u automobilu. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, koji su sjekli lim da oslobode povrijeđenu, spriječena je veća tragedija.

Uviđajnim radnjama koje su u toku, bit će poznate zvanične okolnosti koje su dovele do nesreće.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Pon, 25/09/2017 - 15:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top