Erdogan: Niko ne može podijeliti Tursku

Home

Erdogan: Niko ne može podijeliti Tursku


Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kritikovao je Sjedinjene Američke Države zbog ustrajavanja u indolentnom odnosu prema Fetullahu Gulenu i njegovoj terorističkoj mreži FETO, te je poručio da niko ne može podijeliti, niti upravljati Turskom.

Erdogan je govorio na ceremoniji u glavnom gradu Ankari, organizovanoj u povodu dodjele diploma polaznicima turske policijske akademije. Tom prilikom se osvrnuo na borbu protiv terorističke oganizacije FETO, na čelu sa Fetullahom Gulenom.

Čovjek je završio samo osnovnu školu, nema ništa, a zakačili su se za njega i prate ga. Evo, i sada su mnogi pobjegli i žive u njegovim dvorima u Pensilvaniji. Amerika im je dala plac od 400 dunuma i oni kažu odavde ćemo upravljati dešavanjima u 160 država. Ali Amerika ne diže glas. Uprkos mnogim sastancima i tome što smo im dostavili dokazne materijale u 85 kofera i dalje Amerika šuti. To znači da neko želi da upravlja nama i da nas podijeli. Međutim, ovu naciju i ovu državu neće moći podijeliti, niti upravljati njima“, poručio je Erdogan.

Osvrnuo se također i na situaciju u Iraku, te kazao kako Turska neće dozvoliti da se pokušaj zavjere u Iraku prelije i preko njenih granica.

Onako kako nismo dozvolili da vatra zapaljena u Siriji pređe u Tursku, uz Božju pomoć ćemo zaustaviti i pokušaj zavjere koji je na sceni sada u Iraku. Neka svi znaju da novi Lowrenci ovog puta neće uspjeti“, rekao je Erdogan

Erdogan je kazao kako je turska Policijska akademija jedna od institucija u koju je FETO infiltrirao svoje članove, kako bi ovu instituciju koristilo za vlastite potrebe.

 

(Izvor: N1)

Topic
Objavio: Čet, 28/09/2017 - 15:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top