Erdogan: SAD i Turska mogu sahraniti ISIL u Rakki

Home

Erdogan: SAD i Turska mogu sahraniti ISIL u Rakki


Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan danas je u Istanbulu poručio da zajedničkim snagama Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koalicionih snaga i Turske, teroristička organizacija ISIL može biti sahranjena u sirijskoj Rakki.

- Situacija je ovakva. SAD, sa svim koalicionim snagama, i Turska mogu učiniti da Rakka bude grobno mjesto za ISIL. Tražit će rupu u koju bi se mogli sakriti. Isto tako i Mosul, Anbar, tamo trebamo nastaviti borbu. Ako zanemarimo situaciju u Iraku i dalje ćemo imati žrtve. Tako je bilo u Telaferu, Sinjaru. Proveli smo akciju i tamo je neutralizirano između 210 i 220 terorista - naglasio je Erdogan, koji je govorio u Istanbulu na generalnoj skupštini turskog Udruženja industrijalaca i poduzetnika, a prilikom toga se osvrnuo na borbu protiv organizacije FETO, kao i na borbu protiv terorista ISIS-a u Siriji, prenose agencije.

Govoreći o FETO-a, Erdogan je istakao kako je “sada potpuno jasno ko prema zapovijedima drugih sila djeluje kao izdajnička mreža, a ko od njih zaista daje napore za Božije zadovoljstvo”.

- Odlučni smo da iskorijenimo sve izdajničke mreže. A svima onima, koji su vezani za svoju zemlju i narod, koji rade za jedinstvo i zajedništvo čitavog islamskog svijeta, naša vrata i naša srca su uvijek otvorena - rekao je Erdogan.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 29/04/2017 - 12:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top