Vlastiti modni brend cazinske dizajnerice: Esmira Farah Budimlić oslikava svilu

Esmira Farah Budimlić, umjetnica iz Cazina, završila je studij na Grafičkom dizajnu i vizualnoj komunikaciji. Slikarstvo, fotografija i oslikavanje svile krase ovu mladu umjetnicu koja svakim danom oduševljava sa svojim talentima.

Ovaj oblik umjetnosti je jedinstven u Bosni i Hercegovini. Kako sama kaže, svakim danom usavršava svoju ljubav prema klasičnom, elegantnom, romantičnom i praktičnom dizajnu. Osnovala je svoj vlastiti modni brend unikatne svilene haljine "FARAH".

Uzimajući u obzir dizajneričinu svestranost, posve je logično što jednakim žarom kreira svečane haljine, kao i odjeću za svaki dan koja je protkana romantikom i ženstvenošću, što je i glavna stilska odlika ove inspirativne dizajnerice. Oslikavanje svile je njen zaštitni znak, jer je tako svaki komad odjeće unikat s vlastitom pričom.

Image

- "Moji prvi koraci u dizajniranju su bili još sa 14 godina kada sam za sebe i sestru dizajnirala lutke, tenisice, haljine, šešire i slično", ističe Budimlić.

Ono što na njezinim haljinama možemo vidjeti su ruže, orhideje, leptiri, geometrijski oblici i sigurni smo da će Esmira uskoro svojim velikim talentom privući i svjetsku pažnju.