EVO KAKAV UHLJEB VODI SABOR ISLAMSKE ZAJEDNICE: Zbog njegovog kašnjenja na sjednice ne usvajaju se zakoni, a on prima plaću od 7000 KM

softic
Povrh svega Safet Softić je „prvi do reisa“ u Islamskoj zajednici jer obnaša dužnost predsjednika Sabora

 

Jučer je u 10.30 održana sjednica Ustavno pravne komisije Zastupničkog doma PS BiH.

Prisutni su bili: 2 HDZ, 2 SNSD, 1 SDS, 1 SDA, 1 SDP, 1 DF. Odsutan Safet Softić iz SDA.

Svi zakoni koji su razmatrani imali su negativan izvještaj UPK, jer su HDZ-ovi i SNSD-ovi zastupnici bili protiv, naspram 4 zastupnika koja su glasala ZA. Falio je 1 glas odsutnog Safeta Softića, kojem je očito bilo mrsko rano ustati i doći na sjednicu iako uredno prima zastupničku platu oko 7.000 KM.

Da li mu je to sugerirao njegov šef Bakir Izetbegović, ili je to bio njegov hir sasvim je svejedno, jer je značajna šteta za ovu zemlju počinjena.

Ako je njegov hir onda se SDA-ovo mudro rukovodstvo mora ozbiljno pozabaviti unutarnjom nedisciplinom i prestati optuživati koalicione partnere za blokade i nerad parlamenta.

Povrh svega Softić je „prvi do reisa“ u Islamskoj zajednici jer obnaša dužnost predsjednika Sabora.

On je kao poltron i mekušac veoma dugo o(p)stao u politici pa je obnašao mnoge državne i stranačke funkcije. U SDA-u ima i gorih uhljeba i većih poltrona od njega, ali zašto baš takve lezihljeboviće ova stranka postavlja na visoke funkcije u Islamskoj zajednici?! Da obeshrabri sve one koji bi se drznuli učiniti nešto za dobrobit islama, muslimana i same Islamske zajednice!