Face muhabet Senada Hadžifejzovića kod Dodika

Home

Face muhabet Senada Hadžifejzovića kod Dodika


Gospodar života i smrti u Trebinju u vrijeme zadnje agresije na našu domovinu bio je prijeratni vozač kamiona Božidar Vučurević, koji je svoju parohiju htio malo proširiti na Dubrovnik i okolinu. Pošto mu odmah nisu predali ključeve grada, on je počeo sa bombardovanjem u namjeri da ga preuzme makar razrušenog kao Vukovar, ali se pokazao kao čovjek koji misli daleko u budućnost pa je najavio da će napraviti stariji i ljepši Dubrovnik, nego što je bio. Ta izjava ga je proslavila i da je samo znao otići do Beograda vjerovatno bi ga Milošević imenovao komandantom srpske artiljerije, koja je tad rušila veliki broj gradova širom BiH i Hrvatske, ali bez jasne vizije šta će s njima biti u budućnosti.

Piše: Muhamed Mahmutović
Vučurević u „Nezavisnim novinama“, čiji je glavni i odgovorni urednik Milorad Dodik, otkriva još nešto na šta bi neki Srbin trebao biti jako ponosan: “Spasio sam na hiljade Bošnjaka i Hrvata”, stoji u naslovu.

Nije objašnjavao od koga ih je to spasao , pa to nije ni jasno iz članka, jer službena politika Srbije i danas tvrdi da nije učestvovala u agresiji na BiH, a Milorad Dodik uz pomoć Slavuja, Čankovića i još nekih dokazuje da su Srbi bili najveće žrtve proteklog rata.

Ništa čovjek ne može drugo zaključiti nego da su BiH napali vanzemaljci i da je stradao nedužni srpski živalj, a da je Bošnjake i Hrvate spasio kamiondžija Božidar Vučurević, kojeg su sad zbog toga „spašavanja“ uhapsili njegovi Srbi.

Trebinjski kamiondžija i laktaški drvosječa

Ako čovjek čita tekstove iz Dodikovih “Nezavisnih” i vjeruje svojim očima, jedini logičan razlog da ga uhapse je to što je, umjesto da spašava braću Srbe, spašavao Bošnjake i Hrvate.

Od kako je Dodik postao glavni urednik tih novina, sebi ostavi svaki dan prostora koliko hoće, pa čovjek slobodno kad ih pođe da kupi ili čita na internetu u sebi progunđa, daj da prohaberim šta kaže Dodik.

On se u ovom broju obrušio na depeše iz američke ambasade koje ga opisuju kao nekadašnjeg miljenika SAD, a sad čovjeka koji je najveća prijetnja miru na Balkanu.

Mile u svom bahatom stilu poručuje da je to jasan znak miješanja u unutrašnje poslove i da to nije posao ambasadora. Samo dan ranije, dao je pored sebe prostor i ambasadoru Rusije, Bocan Harčenku, koji kaže da će se suprostaviti “nametnutoj vlasti na nivou države”!

Koji je sad Dodik pravi, onaj koji kaže Sendu Hadžifejzoviću da voli BiH više od svega ili ovaj što drži lekciju svim ambasadorima, osim ruskoga?

Nakon ”face” muhabeta “Senada kod Dodika” da je bilo provesti anketu među Bošnjacima pozamašan broj bi predložili i podržali Dodika za predsjednika BiH, ali ih on sad ponovo zbunjuje, kao uostalom i Amerikance i Evropljane.

Ne zbunjuje samo Ruse i Srbe, jer depeše Wikileaksa otkrivaju da su ga upravo oni nagovorili da rastura BiH i radikalizira političku scenu, a podrška svemu što Dodik uradi ili kaže od strane ambasadora Harčenka, jasno to potvrđuje.

Eh, sad još da BiH ima političara, koji bi smio reći da nam je Bocan Harčenko nepoželjna osoba, pa da jednom damo priliku i Dodiku da brani njega!

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:46

Facebook komentari

Back to top