Fazlić na osnivanju Konakovićeve stranke u Sarajevu

Osnivački skup stranke Narod i pravda premijera Kantona Sarajevo u tehničkom mandatu Elmedina Konakovića održan je večeras u sarajevskom Domu mladih, odakle je optimistično poručeno da će se žustro boriti za narod i pravdu.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine upriličeno je veselje uz pjesmu “S one strane Plive”, nakon čega je započelo i obraćanje osnivača stranke Narod i pravda. – piše klix.ba

Elmedin Konaković je na skupu kazao da se večeras u Sarajevu dešava narod i da se šalje poruka da će se od sada dešavati narod.

“‘Ja nemam lične interese i pristupam Narodu i pravdi’, to je moto pod kojim ćemo primati nove članove. Vi ste večeras ovdje došli, a nikog od vas nismo zaposlili”, kazao je Konaković.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, koji je kazao da su osnivači nove stranke odabrali pravi naziv, jer su narod i pravda najvažniji.

“Imate podršku Grada Bihaća, Bišćana i Krajišnika. Mi se tamo osjećamo zapostavljeni, izdani. Nadamo se da ćemo s tobom, Dino, moći graditi bolju budućnost”, rekao je Fazlić.