FBI upao na "Pedofilski otok": Milijarder držao seksualne robinje?

Agenti američkog FBI-ja izvršili su pretres privatnog otoka nedavno umrlog milijardera, pedofila Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein), u sklopu istrage koja se i dalje nastavlja nakon njegove smrti.

„Daily Mail“ je uspio doći do snimka velikog broja agenata koji su se u ponedjeljak ujutro iskrcali i krenuli u pretres otoka Litl Sent Džejms, koji je u medijima dobio zloglasne nadimke "Otok orgija" i "Pedofilski otok".

Na snimku se mogu vidjeti i agenti koji putuju otokom u golf-vozilima, kao i ronioci koji rone pored obale, očito tražeći mogući dokazni materijal. Drugi agenti na snimku promatraju ovaj karipski otok s vrha Epstajnove luksuzne vile na otočiću koji je kupio 1998. za 8 miliona dolara. Otočić pripada američkim Djevičanskim otocima, prenosi Avaz.

Ubio se u zatvoru

Racija je izvršena nekoliko dana nakon što je objavljeno 2.000 stranica dosad tajnih sudskih dokumenata. Samo dan nakon toga, odjeknula je vijest da se Epstajn ubio u njujorškom zatvoru.

"Pedofilski otok" je dobio taj nadimak zbog optužbi da je na njemu Epstajn održavao razvratne ilegalne zabave na kojima su on i njegovi bogati gosti, pripadnici američke elite, iskorištavali maloljetne seksualne robinje. Neke od njih imale su samo 14 godina.

Bivši zaposlenik rekao je da je vidio modele „Victoria's Secreta“ na otoku. Kad bi Epstajn bio na otoku, tvrde zaposlenici, djevojke bi se sunčale gole ili u toplesu uz bazen, a Epstajn bi šetao po otoku u ležernom izdanju, u japankama i kratkim hlačama.

Bivši kontrolor leta na aerodromu na ovom privatnom otoku kazao je da su neke djevojke bila veoma mlade, odnosno da nisu imale više od 16 godina. Drugi zaposlenici na "Otoku orgija" odbili su razgovarati s novinarima, tvrdeći da su potpisali ugovore o tajnosti.

Klintonov demantij

Virdžinija Roberts (Virginia), koja je tužila Epstajna, posvjedočila je pred sudom da je učestvovala u orgiji na otoku s Epstajnom i njegovim gostima, što je otkrio AP. Ista žrtva kaže i da je tamo vidjela bivšeg predsjednika Bila Klintona (Bill Clinton), no da nije spavao s njom niti ga je vidjela da je imao seksualne odnose s bilo kim. Klintonov portparol poriče da je on ikad bio na otoku.

Kako piše „Daily Mail“, prema nekim tvrdnjama, tinejdžerke su seksualno iskorištavane u bizarnoj zgradi koja izgleda kao hram, na drugoj strani otoka od milijarderove vile, što svemu daje još veću dozu misterioznosti i jezivosti.

Navodni hram, s plavim i bijelim prugama na zidovima, zlatnom kupolom i dva zlatna kipa pored vrata izgrađen je između 2009. i 2013. "Hram" je poslužio kao dodatno gorivo za teorije zavjera o okultnim orgijama. Mnogi lokalni stanovnici uvjereni su da je Epstajn skrivao maloljetne seksualne robinje u podrumu ispod hrama i u drugim podzemnim prostorijama na otoku. Zasad nema konkretnih informacija koje potvrđuje ove glasine.

Image