Federer: Bio sam vegetarijanac do 16. godine

Home

Federer: Bio sam vegetarijanac do 16. godine

Švicarski teniser Roger Federer otkrio je da je dugo bio vegetarijanac i da ga je sunarodnjak Marc Rosset nagovorio da počne jesti meso.

"Na juniorskim turnirima nemate uvijek najbolje meso na tanjiru, tako da ga nisam jeo do 16. godine. Davis Cup timu sam se prvi put priključio 1998. godine. Nosio sam vodu za ekipu protiv Češke. Sjedili smo u restoranu i naručio sam rižu i salatu, Marc Rosset je mislio da se šalim. Rekao je: 'Hej, Rogere, ne možeš u ovom restoranu da naručuješ zelene stvari'. I naručio je deset malih parčića različitih vrsta mesa. Pola od njih je imalo veoma dobar okus. I od tada jedem meso. Od Mirke sam naučio više o ribi. Nisam volio okus ribe, ali zahvaljujući sjajnim sosovima i to se promijenilo", rekao je glavni favorit za naslov na Wimbledonu.

Iako je u ozbiljnom igračkom dobu, Federer je otkrio da ne posvećuje puno pažnje treningu kao što je činio u prethodnom periodu.

"Ne treniram koliko i ranije, ali mi i ne treba. Ono što je ključno je da treniram na pravi način kako bih ostao zdrav. Vjerovatno najviše problema imam sa stomakom", zaključio je Federer.

 

(Izvor: KLix.ba)

Objavito: Tue, 06/27/2017 - 11:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top