FHMZ: Danas oblačno sa snijegom i kišom

as
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 4 stepena

U Bosni danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima se očekuju slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Oblačno sa slabim padavinama na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni.

 

 

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno može padati slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen.

Narednih dana kiša i snijeg

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje prolazno slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu do 10 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu do 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza

 

Povećanje naoblake i nestabilne vremenske prilike, uz niske temperature, uslovljavaju lošiju opštu sliku u odnosu na protekli dan. Kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe u vidu reumatskih bolova, iscrpljenosti, a tmurno vrijeme negativno će djelovati na raspoloženje većeg dijela populacije. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u prijepodnevnim satima.