FIFA poslala dopis zbog incidenta u Zenici: Suspenzija prijeti čak dvojici glavnih igrača!

Home

FIFA poslala dopis zbog incidenta u Zenici: Suspenzija prijeti čak dvojici glavnih igrača!

U Nogometni savez BiH stigao je dopis Disciplinskog komiteta FIFA-e, kojim se obavještava da je pokrenut postupak protiv NSBiH, zatim Stephanea Gillija, ali i Edina Džeke i Muhameda Bešića, a zbog incidenta u Zenici, nakon utakmice BiH – Grčka 9. juna.

I dok su se mogli očekivati postupci protiv NSBiH i Gillija, koji je u metežu izbio zube grčkom fudbaleru Giannotasu, novost je svakako da bi kažnjeni mogli biti Džeko i Bešić, piše “Dnevni avaz” u današnjem izdanju.

Podsjećamo, Džeko se naguravao s Manolasom nakon susreta, dok djelimičnu enigmu za bh. javnost predstavlja uloga Muhameda Bešića u incidentu na Bilinom polju. Istina, pojedini gledaoci koji su posmatrali meč sa tribina stadiona na društvenim mrežama su upravo njegovo ime i spominjali, kao jednog od vinovnika, ali na snimku prikazanom na TV-u Bešić se ne vidi, barem ne jasno kao, recimo, Gilli i Džeko.

Kako bilo, to su imena koja su navedena u zapisniku službenih lica, a koja su ih prijavila nadležnim organima FIFA-e. Nogometni savez ima rok do 29. juna da se izjasni o svemu, kao i Gilli, Džeko i Bešić. Disciplinska komisija FIFA-e konačnu odluku o slučaju donijeti će do 20. jula.

Sasvim je izvjesno da će NSBiH biti novčano kažnjen, da će Stephane Gilli biti suspendovan, a nadati se da će ta sudbina ipak zaobići Džeku i Bešića, čije nam usluge itekako trebaju u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

 

(Izvor: SCsport.ba)

Objavito: Wed, 06/21/2017 - 12:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top