Home

FIFA žestoko kaznila Fudbalsku federaciju Albanije

04 Oct

FIFA žestoko kaznila Fudbalsku federaciju Albanije

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalsku federaciju Albanije zbog nacionalističkog i političkog skandiranja albanskih navijača na utakmici s Makedonijom.

Albanija je kažnjena sa 30.000 franaka, uz dodatnu opomenu zbog albanskog nacionalizma, političkog skandiranja i paljenja pirotehnike tokom utakmice kvalifikacija za Svjetskog prvenstvo protiv Makedonije, koja je odigrana u makedonskom gradiću Strumici i završila neriješenim rezultatom 1:1.

Na toj utakmici bilo je oko 300 navijača iz Albanije, koji su se skoro tokom cijele utakmice nedolično ponašali, uz brojna nacionalistička skandiranja, kao što je "UČK, UČK", "Velika Albanija", "Ilirida" i upotrebu zapaljivih predmeta, što je izazvalo kašnjenje početka poluvremena.

  Agencija MIA navodi da je kaznu FIFA zaradila i Fudbalska federacija Makedonije u visini od 5.000 franaka, uz opomenu, prenosi Kurir.  Disciplinska komisija FIFA izrekla je i opomenu izraelskoj federaciji za meč protiv Makedonije u Haifi, na kojem su bacani tvrdi predmeti na teren. (Izvor: Avaz.ba)
 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top