Home

Finale "Zvezda Granda": Četvorica Bosanaca u Beogradu pokazala kako se pjeva (VIDEO)

29 Jun

Finale "Zvezda Granda": Četvorica Bosanaca u Beogradu pokazala kako se pjeva (VIDEO)

U Beogradu je održano superfinale muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", u kojem su izabrani pobjednik po odluci stručnog žirija i pobjednik po glasovima publike.

Za prestižnu titulu najboljeg borilo se ukupno 13 takmičara, među kojima su četvorica iz BiH: Adnan Nezirov (28), Armin Dedić (19), Damir Džakić (21) i Mirza Delić (35).

Takmičenje je spektakularnim nastupom otvorio je  Bišćanin Adnan Nezirov pjesmama "Nije taj čovjek za tebe" Šerifa Konjevića i "Korak do sna" Darka Lazića.

Pod rednim brojem 5 nastupio je Armin Dedić iz Srebrenika, koji je na scenu izašao liftom u oblaku dima i priredio moćan i neobičan nastup. Otpjevao je pjesmu "Deo prošlosti" Marije Šerifović, a potom je dodatno zagrijao atmosferu izvođenjem numere "Zaboravi" Tropiko benda”.

Deveti je na binu izašao Damir Džakić iz Banovića, koji se predstavio pjesmama "Tako lako" Dženana Lončarevića i "Samo je duša ostala" Hame i Sose. Publika je uživala posebno u njegovoj izvedbi druge pjesme po kojoj su ga i zapamtili u takmičenju.

Posljednji predstavnik iz naše zemlje, a 11. od ukupno 13 takmičara, nastupio je Mirza Delić iz Lukavca. On se beogradskoj publici predstavio pjesmama "Oče moj" Sinana Sakića i "Sam sam" od Đanija i izmamio aplauze publike.

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top