FK Krajina golovima Nuhića i Delića boja od ekipe "Rudara" iz Donjeg Vakufa

Home

FK Krajina golovima Nuhića i Delića boja od ekipe "Rudara" iz Donjeg Vakufa

Ekipa Krajine danas je u Cazinu zabilježila treću pobjedu u ovoj sezoni, gdje je s 2:0 bila bolja od izuzetno dobre ekipe FK Radnik iz Donjeg Vakufa.

Vodeći gol za Krajinu postigao je Sandi Nuhić u 14. minutu igre, gdje se najbolje snašao u 16 metara ispred protivničkog golmana, te tako doveo krajinu u vodstvo u ranoj fazi utakmice.

Krajina je nastavila pritisak na protivnički gol, gdje je u 34. minutu napravljen prekršaj što je sudac okarakterisao najstrožom kaznom. Jedanaesterac za Krajinu izveo je Jasmin Abdihidžić što je protivnički golman uspio odbraniti, ali Delić Halid se nalazi na pravom mjestu te postiže pogodak za vodstvo Krajine od 2:0. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U nastavku Krajina je imala veću inicijativu prema protivničkom golu, uz nekoliko sigurnih prilika. Ipak, rezultat iz prvog dijela je bio i konačan rezultat utakmice, čime se Krajina sa nova tri boda primakla vrhu tabele.

U narednom kolu igra se krajiški derbi u Velikoj Kladuši, gdje će Cazinjani pokušati ostvariti novu prvenstvenu pobjedu.

Cazin.NET

Objavito: Sat, 09/23/2017 - 18:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top