Fondacija "Izvor nade" upriličila iftar za Rome u Jajcu

Fondacija “Izvor nade” u saradnji s Medžlisom IZ Jajce organizirala je iftar za 130 postača, podijelila 100 paketića za romsku djecu i donirala određena sredstva djeci i džematu Skela koji čini pretežno romska populacija.

Nakon izgradnje džamije, mektebske nastave, ramazanskim aktivnostima, želimo pomoći romskoj populaciji, što i činimo, hvala dragom Bogu”, rekao je prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam Mdžlisa Islamske zajednice Jajce.

 

Domaćin ramazanskog druženja bila je Uprava škole na čelu s učiteljicom Rifetom Turanović i imamom Fikretom ef. Meštrovcem.

 

Prostorije škole su bile male da bi prihvatile sve one koji su željeli ove noći biti s našim gostima. Svi učenici osnovne i srednje škole su dobili paketiće sa slatkišima. Stanovnicima Skele kod Kuprešana  obećana je pomoć i u budućnosti, naročito u obrazovanju djece. Zahvaljujemo se divnim ljudima na ovoj veličanstvenoj noći u ovim mubarek danima”, rekla je Turanović.

 

Fondacija već četvrtu godinu na području Medžlisa Jajce organizuje iftare u saradnji sa Medžlisom IZ Jajce.

 

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade” zahvalio se na gostoprimstvu te pozvao najmlađe da uzmu učešće u Ljetnoj školi koju Fondacija organizira tokom mjeseca jula.

Na kraju posjete predsjednik Medžlisa Jajce Almir Kunić, u znak pažnje, uručio je poklon Tariku Agetoviću, direktoru Fondacije te se zahvalio gostima na posjeti.