For Life: Pomoć porodicama iz Vrnograča i Podzvizda, izgradnja kuća za više porodica sa područja USK-a (VIDEO)

Home

For Life: Pomoć porodicama iz Vrnograča i Podzvizda, izgradnja kuća za više porodica sa područja USK-a (VIDEO)

Organizacija “For Life” nastavlja sa svojim humanitarnim aktivnostima, a trenutno su u toku projekti na području USK-a, dok kasnije planiraju velike projekte i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

U proteklih mjesec dana nastavili su sa započetim akcijama, ali i posjetili pojedine porodice koje se nalaze u teškim životnim situacijama. 

Razija Musić (71) iz Vrnograča živi sa sinom i njegovom porodicom u kojoj niko nije stalno zaposlen te žive od vrlo skromnih primanja. Razija ima velikih zdravstvenih problema i potrebni su joj lijekovi, te redovno mora primati određene terapije. Kako bi im bar malo olakšali, organizacija For Life uplatila je Raziji terapije za idućih pet mjeseci.

U Vrnograču još jedna žena treba pomoć dobrih ljudi. Radi se o Saneli Šabić, koja se veći dio života bori sa srčanom astmom. Jedine pumpice koje joj odgovaraju moguće je kupiti jedino u Sloveniji i koštaju oko 40 KM, a Sanela, koja s mužem živi u peteročlanoj porodici, nije u mogućnosti redovno izdvajati tolika novčana sredstva.

Zahvaljujući članu organizacije For Life, Erminu Koštiću, i Saneli su uručene potrebne pumpice za idućih pet mjeseci. 

85-godišnji Mehmed Meho Kantarević je najstariji mještanin Podzvizda koji je prisiljen brinuti se sam o sebi. Zdravlje ga još dobro služi, ali živi sam, nema vode, pa pije i kupa se kišnicom. Mještani trenutno prikupljaju novac kako bi Mehi priključili bar vodu. Za sada su prikupili samo oko 200 KM, a potrebno je oko 1 200 KM. Kako bi pomogla ovu akciju, For Life je donirala 100 eura. 

Lijekovi za idućih pet mjeseci u vrijednosti od 253 KM obezbijeđeni su i Huseinu Kapiću, čija peteročlana porodica živi bez ikakvih primanja, a Meho je dijabetičar sa gangrenom.

Još uvijek traju i akcije za izgradnju kuća porodicama Osmanagić, Mekanović i Žutić.

Više pogledajte u videu u prilogu:(Cazin.NET)

 

Topic
Objavito: Wed, 08/23/2017 - 19:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top