Davor Dragičević: Forenzička agencija iz inostranstva će voditi istragu

I večeras u 19:30 časova na Trgu Krajine u Banjaluci, okupili su se građani kako bi izrazili nezadovoljstvo dosadašnjom istragom o smrti Davida Dragičevića i podržali njegove roditelje u borbi za pravdu i istinu.

Davidov otac Davor, ponovio je da ne traži ništa više nego dvije riječi – istinu i pravdu.

Zahvalio se svim građanima koji mu pružaju podršku punih 128 dana.

“128 dana stojimo ovde mirno i dostojanstveno. Do danas nismo dobili ni slovo “i “od istine mi slovo “p” od pravde. Rekli su da svi rade svoj posao, kako rade svi dobro znaju”, istakao je I pokazao snimak od 18. marta u 08 : 47. Naglasio je da je u 13:45 zvanično prijavljen Davidov nestanak MUP-u koji je pak objavio da da NN lice bježeći Iz kuće. Kažu da je Izgubio rizle, a imate na snimku gledali ste kada pripadnik Mup-a podmeće rizle Ili šta već i to je uviđaj. U 8: 47 otkud znaju gdje je David Dragičević? Znaju zato što je živ i zato što su ga mučili, masakrirali oteli, ubili, bacili u kanalizaciju. Imate sve ovde na snimku, imate i na grupi Pravda za Davida. Ministar reče na Skupštini LSD je jeftin i niko ništa. Direktor policije kaže da je bilo pojeftinjenje -gram kokaina spavo sa 200 na 100 KM. Nećete više to raditi ja i Davidova majka Suzana smo angažovali forenzičku agenciju iz inostranstva koja će voditi našu istragu Zahvalio bih se pravnicima i advokatima iz Srbije i Hrvatske koji će takođe sudjelovati u ovom predmetu”, rekao je Davor Dragičević.

Davidova majka Suzana u emotivnom obraćanju rekla kako u sinovu sobu od bola ne može ući.

“Hodam oko vrata, gledam slike. Šta da kažem Andreju gdje mu je brat, hoće li ga zapamti. Zbog čega su ga ubili, mučili? Šta je to on uradio?”, pitala je majka I istakla kako joj najviše smeta to što ih pojedini prozivaju rušiteljima Srpske.

Davor Dragičević je poslao javno pitanje Miloradu Dodiku i Draganu Lukaču, pokazujući na okupljene građane: “Jesu li ovi ljudi teroristi?

Zatim je na Trgu Krajine otpjevana Davidova pjesma “Klinac u getu”.