(FOTO) 25. godišnjica formiranja Armije R BiH: U Cazinu održan čas historije

Home

(FOTO) 25. godišnjica formiranja Armije R BiH: U Cazinu održan čas historije


Povodom Dana Armije Republike BiH, na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Cazin, jučer su cvijeće položili gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, i ratni komandant Petog korpusa Armije R BiH, general Atif Dudaković.

Nakon toga održan je i čas historije ispred Šehidskog obilježja u Cazinu, kojem su prisustvovali učenici Medrese "Džemaluddin ef. Čaušević" te i JU "Druga srednja škola".

- Ovo je praktični čas historije, kako se dostojanstveno i hrabro branila BiH od agresije da bi vi, cijenjeni učenici, u miru živjeli, školovali se i radili. Zato slušajte roditelje, poštujte profesore, budite najbolji, bavite se sportom i tako ćete biti najkorisniji sebi i zajednici. Gradimo našu državu sa više pravde i prosperiteta na istini da se ne zaboravi, a danas je najveći patriotizam ekonomija kako bi svi imali jednake šanse za život i rad u našoj lijepoj BiH, istakao je u svom obraćanju savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević.

Učenici Medrese Cazin izveli su ilahiju sjećanja na šehide.
Pored učenika prisutni su bili i predstavnici boračkih udruženja, porodice, borci i brojni građani, kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, šef BIZ-a Cazin, Sabid Lipović, predstavnici međunarodne zajednice Lot tim Cazin.
Na kraju je na historijske činjenice u vezi formiranja Armije Republike BiH ukazao profesor Bahrudin Beširević.

Nakon časa historije upriličeno je zajedničko druženje i osvježenje u Domu kulture Cazin.

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Sat, 15/04/2017 - 08:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top