fbpx (FOTO) BUŽIM: Apel za pomoć porodici Durić iz mjesta Bućevci

(FOTO) BUŽIM: Apel za pomoć porodici Durić iz mjesta Bućevci

Home

(FOTO) BUŽIM: Apel za pomoć porodici Durić iz mjesta Bućevci


Ekipa portala cazin-danas.com  posjetila je porodicu Remzije Durića iz bužimskog naselja Bućevci, a o kojoj je već ranije bilo riječi na  pojedinim društvenim mrežama. O načinu života Remzije i njegove supruge, ne može se puno reći. To se mora vidjeti! Oboje su nezaposleni ali i bolesni. Remzija je bubrežni bolesnik, te ima i astmu, a njegova supruga je također imala zdravstvenih problema zbog čijeg liječenja je Remzija prodao što je mogao  stoke ali i zadužio se.

BUZIM1

Povremeno Remzija  ide raditi za dnevnicu kad ga ko pozove, a kad dospiju, onda ide  sakuplja i prodaje šumske plodove kako bih mogao sebi i supruzi obezbjediti za hranu.

Kuća u kojoj njih dvoje  preživljavaju je opet  posebna strana priče. Radi se o  jako staroj, trošnoj i oronuloj kućici tzv. ”šeperuši”. U njoj nemaju struju, nemaju ni vodu , a samim tim ni riješen sanitarni čvor. Imaju samo jednu česmu vani ispred kuće. Zimi ju je nemoguće zagrijati, a zbog dotrajalog dimnjaka već se par puta umalo i zapalila.  Zbog uslova u kojima žive, Remzija ističe, da se i on i supruga često razbole, posebno zimi.

BUZIM2

U akciju pomoći ovoj porodici uključila se i bužimska humanitarna organizacija Sadaka koja svojim aktivnostima nastoji obezbjediti sredstva kako bi se pomenutoj porodici napravila manja kućica dostojna života jedne porodice u 21 vijeku. Kako portal nezvanično saznaje, akciji se odazvalo nekoliko privrednika iz Bužima ali i Cazina koji su obećali pomoć u građevinskom materijalu. Kućicu planiraju napraviti na  davno započetom objektu koji je služio kao ostava a koji se nalazi odmah do stare kuće  u kojoj sad žive.

BUZIM3


Obzirom da Remzija nema nikakvih primanja, njemu je svaka pomoć dobrodošla, bilo u novcu ili prehrandbenim namirnicama a posebno u građevinskom materijalu. Ovaj članak je ujedno i poziv svim humanistima, svim ljudima dobre duše koji mogu i žele pomoći, da se u skladu sa svojim mogućnostima odazovu i ovoj humanitarnoj akciji.

Remziju možete posjetiti na već pomenutoj adresi, dakle  u naselju Bućevci u Bužimu, a kontakt broj telefona je : 062/802-667.

 

(Izvor: cazin-danas.com)

Topic
Objavio: Tue, 27/06/2017 - 17:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top