(FOTO) CAZIN BOGATIJI ZA 5 MEDALJA: Održano Državno karate prvenstvo za djecu, selektor Trgić zadovoljan rezultatima svoje ekipe

Home

(FOTO) CAZIN BOGATIJI ZA 5 MEDALJA: Održano Državno karate prvenstvo za djecu, selektor Trgić zadovoljan rezultatima svoje ekipe

Danas je u Sarajevu održano Državno prvenstvo u karateu za djecu Pale 2017. KSC Cazin nastupio je sa 6 takmičara koji su osvojili zavidne rezultate.
 
Prvenstvo je održano na Palama a učešće je uzelo 99 klubova iz cijele BiH sa ukupno 772 takmičara. Takmičenje je održano u borbama i katama.
 
Ekipa KSC koju trenira i vodi selektor Trgić, a koliko ih je imalo pravo nastupa na državnom prvenstvu, nastupili su i osvojili 5 medalja, 2 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane medalje.
 
Cijelo takmičenje bilo je sportski fer i korektno. Sada krećemo s pripremama za Balkansko prvenstvo", u razgovoru za portal Cazin.NET kazao je trener ekipe,  Admir Trgić.
 
Osvojeni rezultati su:
 
  • Mahmutović Maja 1. mjesto borbe (djevojčice 2007.)
  • Tahirović Bedrija 1. mjesto borbe (djevojčice 2005.)
  • Beganović Nina 2. mjesto borbe (djevojčice 2006.)
  • Pozderac Nina 3. mjesto borbe (djevojčice 2006.)
  • Burzić Nihad 3. Mjesto borbe (dječaci 2005.)
  • Sedić Adnan 3. Mjesto borbe (dječaci 2007.)
  • Amila Toromanović nije mogla nastaviti mečeve zbog povrede

Pored ovih osvajača medalja prijavljeni su još bili: Alidžanović Dževdana, Toromanović Amila, Kličić Amil, Rizvić Amar, Delalić Nedim, Hadžić Aldin, Osmanagić Imran, Čajić Mirsad, Papić Damir, Topić Edi, koji su imali malo manje sreće i nisu osvojili medalje. 
 
Čestitamo našim mladim osvajačima medalja, i svim ostalim predstavnicima koji su se borili kao lavovi i lavice, i hrabro predstavljali naš klub i Grad Cazin. Čestitamo svim učesnicima na hrabrosti i upornosti, a i trenerima i rukovodstvu kluba na osvojenim medaljama, poručuju iz kluba KSC.
 
 
 
 

(Cazin.NET)

Objavito: Sat, 04/29/2017 - 19:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top