fbpx (FOTO) Cazin: Svečano obilježen Dan policije USK-a

(FOTO) Cazin: Svečano obilježen Dan policije USK-a

Home

(FOTO) Cazin: Svečano obilježen Dan policije USK-a


Jučer je u Cazinu nizom prigodnih sadržaja obilježen 12. juni, Dan policije Unsko-sanskog kantona.

U sklopu programa obilježavanja na šehidskom obilježlju položeno je cvijeće i proučena dova sjećanja na poginule pripadnike MUP-a.

Tom prilikom evocirane su uspomene na veliki doprinos policije u odbrani države BiH i konstantni napredak u uspostavi sigurnosti i zaštite prava građana.

Ispred PU Cazin prisutnima se obratio Kauković Sead ističući doprinos koji ova policijska uprava daje što je vidljivo kroz rezultate i jačanja profesionalnosti.

Pored pripadnika policije ovom dostojanstvenom obilježavanju prisustvovali su predstavnici Grada Cazina. U ime Gradonačelnika Grada Cazina čestitke povodom Dana policije uputio je savjetnik gradonačelnika, Jusuf Bajrektarević:

- Policija je ugled i ogledalo države, štiti red, mir i sigurnost što je preduslov za razvoj i uspostavu vladavine prava. Provođenje pravde i zaštita časti obespravljenih je ključ uspjeha, a bez pravde nema prosperiteta. Čestitam u ime Gradonačelnika Grada Cazina Dan policije s porukom da se ulagati u opremanje policije isplati jer efikasan policajac znači siguran građanin. Država BiH ne smije štediti na policiji jer pored dobre volje koju ima policajcu treba oprema i adekvatno primanje. Dok drugi spavaju, policija radi, dok se neki vesele policija štiti javni red, zato za nas Dan policije je 365 dana u godini, neka vam je sa srećom i da vas Bog dragi čuva.

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 10/06/2017 - 07:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top