(FOTO) Dobri rezultati Policijske stanice Cazin: Rasvijetljeno više krivičnih djela na području Cazina

Home

(FOTO) Dobri rezultati Policijske stanice Cazin: Rasvijetljeno više krivičnih djela na području Cazina


Policijski službenici Policijske stanice Cazin, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se desila na području općine Cazin počinjenih u proteklih par dana, poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji , te došli do saznanja o licima koja su mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelima.

Dana 21.04.2017 godine, Policijskoj stanici Cazin, prijavljeno je da je u Osnovnu školu „Šturlić“ izvršena provala, te iz kuhinje navedene škole otuđena određena količina prehrambeni artikala.

Dana 22.04.2017 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratila se Č.Z. rođena 1965.godine koja je prijavila da su je prilikom povrata sa posla presrela 2 NN maskirana lica te od iste otuđili ručnu torbu.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su počinioci ova dva krivična djela šesnaestogodišnjak i sedamnestogodišnjak sa područja Cazina dok je lice Ć.N rođen 1950 godine sa područja Cazina, prikrivao i podstrekavao iste u vršenju krivičnih djela.

Na osnovu Naredbe općinskog suda Cazin, izvršen je pretres na više lokacija i tom prilikom kod lica Ć.N rođen 1950 godine, pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnih djela kao i hladno oružje te odjevni predmeti koja su maloljetna lica koristila za maskiranje i izvršenje krivičnih djela.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289 KZ FBiH , “ Teška krađa“ iz člana 287 KZ F BiH, „ Podstrekavanje“ iz člana 32 KZ F BiH i „ Pomaganje“ iz člana 33 KZ F BiH nad licima je zavedena kriminalistička obrada a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nakon kompletiranja predmeta biti će dostavljen Kantonalnom tužilaštvu.

 

(Izvor:MUPUSK)

Topic
Objavio: Čet, 27/04/2017 - 08:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top