Home

(FOTO) Džeko peti najproduktivniji fudbaler u Evropi

17 Apr

(FOTO) Džeko peti najproduktivniji fudbaler u Evropi

Edinu Džeki je potrebno još samo malo pa da možemo reći da igra najbolju sezonu u karijeri, barem kada je u pitanju individualni učinak.

Bh. Dijamant je do sada za Romu postigao čak 35 golova u svim takmičenjima a, osim što je jedan od vodećih strijelaca, jedan je i od najproduktivnijih fudbalera u Evropi.

Novinar Financial Timesa sastavio je listu najproduktivnijih fudbalera u ligama petice, a kriterij kojim se vodio u istraživanju su postignuti golovi i asistencije proporcionalno broju minuta provedenih na terenu.

Džeko se na toj listi nalazi na fantastičnom petom mjestu, a ispred njega su samo Kylian Mbappe, Lionel Messi, Dries Mertens i Luis Suarez, koji ovim redosljedom zauzimaju četiri prve pozicije. Među fudbalerima koji gledaju u leđa našem kapiten su Cristiano Ronaldo, Alexis Sanchez, Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Radamel Falcao, Emil Forsberg, Neymar...

Edin Džeki je najbolja sezona bila 2008/09., kada je u dresu Wolfsburga postigao ukupno 36 golova na 42 utakmice, a za postavljanje novog rekorda su mu potrebna još svega dva pogotka i nema sumnje da je pitanje samo dana kada će se to desiti.

(Izvor:sportsport.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top