fbpx (FOTO) Impresivne fotografije iz srca Cazina: Simbolična ljepota grada zahvaljujući "Cvijetu Srebrenice"

(FOTO) Impresivne fotografije iz srca Cazina: Simbolična ljepota grada zahvaljujući "Cvijetu Srebrenice"

Home

(FOTO) Impresivne fotografije iz srca Cazina: Simbolična ljepota grada zahvaljujući "Cvijetu Srebrenice"


Svake godine Grad Cazin i brojni Cazinjani iz domovine i dijaspore na poseban način obilježe godišnjicu genocida u Srebrenici. 

Ovogodišnja 22. godišnjica od najstrašnijeg zločina počinjenog u 21. vijeku nad nedužnim žrtvama, djecom i civilima u Cazinu obilježavat će se tokom cijelog ljeta.

Jedan od načina obilježavanja jeste i Cvijet Srebrenice, simbol srebreničkih žrtava, koji krasi centralni gradski trg, a čije su fotografije obišle svijet. 

Ovaj simbolični projekat realiziran je pod pokroviteljstvom JU “Komunalno-stambeni fond” i stručnom palicom arhitektice Mirsade Mujadžić, a radnici JKP "Čistoća" svoj posao uradili su vrhunski.
Cvijet Srebrenice

Bijeli cvijetovi nastavljaju se realizirati i cvijet Srebrenice u Cazinu zablistat će u svom najvećem sjaju upravo u vrijeme obilježavanja 11. jula – godišnjice od genocida u Srebrenici.

Nakon što smo vam nedavno predstavili ovu cvijetnu instalaciju u njenim početnim radovima, ovaj put donosimo vam impresivne fotografije Cvijeta Srebrenice na centralnom gradskom trgu zabilježene noću objektivom fotografa Vahida Ponjevića. 
Cvijet Srebrenice

Još jedan dokaz da će se Cazin ove godine na poseban način istaknuti u ispunjavanju civilizacijske i humane obaveze sjećanja na sve nedužno ubijene u Srebrenici u julu 1995. godine.

Cvijet SrebreniceCvijet Srebrenice


(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 24/06/2017 - 11:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top