(FOTO) Meldin Zimić osvojio treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u Čačku

Home

(FOTO) Meldin Zimić osvojio treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u Čačku

Zalagati se u svakom sportu traži i dosta odricanja, ali kada su rezultati vidni i pozitivni to samo može dati dodatnu motivaciju.

Tako je slučaj i kod Meldina Zimića, prvaka u fitnessu i Classic bodybuildingu.

Da posvećenost sportu može ima svoje nagrade dokaz je Meldin Zimić koji je u svojoj karijeri osvojio značajne nagrade u svijetu fitnessa i bodybuildinga.

Kada je samo počinjao sa svojom karijerom 2012. i 2013. godine Zimić je u kategoriji juniora do 75 kilograma osvojio četvrto mjesto.

Već 2014. godine na takmičenju Musclemania Balkan osvaja treće mjesto u kategoriji fitness model.

Odricanja u ovom sportu su ogromna a Zimić je to pokazao svojim zalaganjem i ulaganjem početkom 2017. godina kada su krenule pripreme za ovogodišnja takmičenja.

„Jaka volja i čvrst karakter su kamen temeljac u ovom sportu. Svi smo svjesni da je hrana neosporno glavna karika da bismo izgradili vrhunsko tijelo, nakon toga jak treningi kvalitetan san. Ali, ukoliko nemamo jasne ciljeve i karakter da istrajemo, sve to pada u vodu. Ni Rim nije izgradjen preko noći pa tako ne možemo ni mi sebe“ – izjavio je Zimić

Prvo mjesto na državnom prvenstvu u kategoriji Classic bodybuilding -180cm, zatim osvojeno prvo mjesto na Sarajevo Open i apsolutni pobjednik u Classic-u.

Zatim je uslijedilo drugo mjesto na takmičenju Kup Srbije, te na održanom Balkanskom prvenstvu u subotu Meldin je osvojio treće mjesto u svojoj kategoriji.

Obzirom na veliku konkurenciju takmičara sa cijelog Balkana ovo je zavidan rezultat.

Zimićev rad možete pratiti na njegovoj oficijelnoj stranici

https://www.facebook.com/mzgymaddict/ .

On je svakako primjer da se snovi mogu ostvariti, zdrav način života i posvećenost mogu rezultirati pozitivnim uspjehom.

 

(Izvor: Cazin.NET)

Objavito: Pon, 05/15/2017 - 12:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top