Home

(FOTO) Ministar uručio mladenkama palice da tuku pijane muževe

01 May

(FOTO) Ministar uručio mladenkama palice da tuku pijane muževe

Indijski ministar Gopal Barghava uručio je tek vjenčanim Indijkama stotine drvenih palica, pozvavši ih da ih koriste kao oružje u slučaju da im se muževi okrenu alkoholu ili počnu da ih zlostavljaju.

Ministar je palice duge tridesetak centimetara, koje se inače koriste za pranje veša u tradicionalnim perionicama, namijenio za oko 700 mladenki, a uručene su im na masovnom vjenčanju koje je organizovala vlada središnje indijske države Madhya Pradesh, prenosi AFP.

Na palicama su ispisane poruke poput "Za batinanje pijanica" i "Policija ne mora da interveniše".

Barghava je mladenkama savjetovao da najprije porazgovaraju s muževima, dodavši da bi trebalo da „puste palice da govore“ ako muževi ne budu htjeli da ih slušaju.

Ministar je francuskoj agenciji rekao da ovim potezom želi da skrene pažnju na nedaće s kojima se suočavaju ruralne žene, često izložene maltretiranju od strane muževa alkoholičara.

„Nije riječ o namjeri da se žene isprovociraju niti da se podstaknu na nasilje, već palice imaju za svrhu upravo da spriječe nasilje“, objasnio je, dodavši da se žene žale kako im muževi postaju nasilni kad se napiju, da im uzimaju ušteđevinu i troše je na piće.

Ministar je poručio oko 10.000 palica za raspodjelu mladenkama.

Inače, mnoge indijske države uvele su oštre mjere protiv alkoholizma proteklih godina, zabranjujući ili ograničavajući prodaju alkohola u pokušaju da smanje nasilje podstaknuto konzumiranjem alkoholnih pića, napominje francuska agencija.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top