Home

(FOTO) NJEGOVA STRAST JE NJEGOV POSAO: Projekat 365 poznatog sarajevskog fotografa dostupan na webu

04 May

(FOTO) NJEGOVA STRAST JE NJEGOV POSAO: Projekat 365 poznatog sarajevskog fotografa dostupan na webu

Igor Isanović, 32-godišnji fotograf iz Sarajeva, uživa u poslu koji radi.

Ni promjenjive vremenske prilike nisu mu prepreka da svoj posao odradi vrhunski i veoma profesionalno. Posebnu strast iskazuje prema fotografiranju vjenčanja, na što je trenutno i asociran, a smatra da je za ovakav poduhvat potrebno dosta iskustva i vještina, budući da je pojedine detalje i trenutke moguće fotografirati samo jednom. On kroz svoje fotografije prikazuje emocije i osjećaje, a uživa u fotografiranju prirode.

Piše: Adis Jamak


Igor je prije nešto više od mjesec dana uspješno okončao svoj projekat koji je nazvao „365 PROJEKAT by IGOR ISANOVIĆ“. Dugo mu je trebalo da se odluči na jedan velik i važan projekat kao što je ovaj, jer je sam po sebi zahtijevao mnogo volje i truda, i to svaki dan zaredom. Poanta projekta bila je da svaki dan mora napraviti jednu novu fotografiju, te istu takvu objaviti.

Igor je ovaj projekat započeo još 04.03.2016. godine, te je isti trebao završiti na isti datum iduće godine, međutim, pojavili su se određeni problemi pri objavljivanju fotografija, pa je projekat potrajao (na radost mnogih) nekoliko dana više. Posljednju fotografiju objavio je 16. marta 2017. godine, te je nakon objave zadnje forografije u okviru projekta, krenula priprema za objavu kompletnog projekta na web stranici.
Projekat sam po sebi nije imao određenu temu. Igor ističe da je nekada bilo zaista teško održati pomenuti zadatak na nivou, jer su nekada obaveze zahtijevale posebno vrijeme, a bilo je i manjka inspiracije. Ipak, izdržao je do samog kraja i uspješno ispunio svoj cilj.
- Neke fotografije su jako loše, neke su malo bolje, nekad je to bilo usput, i nova lokacija i super sve. Nekad sam znao izaći iz kuće, napraviti tu fotografiju i vratiti se kući – priča nam Igor.

Važno je napomenuti da su sve fotografije napravljene sa mobitelom Sony Z5, a rijetko koja je napravljena sa profesionalnom opremom.

Cijeli projekat dostupan je na web stranici Igora Isanovića, koji možete pogledati klikom OVDJE,  a sve ostale fotografije i priče koje Igor svakodnevno postavlja možete pogledati ukoliko se pridružite njegovim stranicama na društvenim mrežama:

Facebook: Isanović Photography,
Instagram: igorisanovic_weddings.

 

(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top