(FOTO) NOVA RADNA MJESTA I DOMAĆI KOLAČI ZA SLADOKUSCE: Svečano otvorena Slastičarna "Galata" u Cazinu

Home

(FOTO) NOVA RADNA MJESTA I DOMAĆI KOLAČI ZA SLADOKUSCE: Svečano otvorena Slastičarna "Galata" u Cazinu


Od nedavno na Ćupriji možete pronaći slatke domaće poslastice u novootvorenoj Slastičarni "Galata".

Vlasnici slastičarne, čijim otvorom je stvorena prilika za nova radna mjesta, je mladi bračni par Kordić.

"Galata" je smještena u zanatskom centru Ćuprija, zgrada preko puta Binga, i toplo vam preporučujemo da ju prvom prilikom posjetite.
Svečanom otvoru prisustvovali su mnogobrojni gosti, prijatelji, rodbina, komšije kao i roditelji ovog mladog bračnog para koji su se odlučili na pokretanje vlastitog biznisa.

Bilo je tu i gostiju iz drugih općina, kao i savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević, koji je svojim prisustvom dao punu podršku Kordićima ispred uprave Grada.
Svima koji su uveličali ovaj događaj od srca se zahvalio vlasnik slastičarne Besim Kordić, uz zahvalu i Gradu Cazinu za efikasnost u prikupljanju potrebne papirologije.

Na ovoj svečanosti i novom poslovnom poduhvatu, te novim radnim mjestima čestitke je uputio i gospodin Bajrektarević.

- U BiH najdragocjenije je otvoriti novo radno mjesto i zaposliti nekog. Čestitam ovom mladom bračnom paru Kordić na poslovnom poduhvatu i odluci da sami pokrenu proizvodnju poslastica. Ovo je domaća proizvodnja, hrana, domaći kolači. Ko proizvodi hranu ima sigurne kupce jer bez vode i hrane se ne može, a poslije friške pogače, graha i luka dobro dođe kolač, slatko. Sretno i da Bog da svako dobro, istakao je Bajrektarević u svom obraćanju.
Nakon obraćanja vlasnika, te gospodina Bajrektarevića, presijecanjem vrpce svečano je otvoreno novo omiljeno mjesto za sladokusce.

Svi prisutni su tokom dana otvora imali priliku kušati kolače iz domaće radinosti i sami se uvjeriti u njihovu kvalitetu, ali i ugođaj u "Galati". Uz degustaciju domaćih kolača gosti su uživali i u toplim i bezalkoholnim pićima koja su u ponudi.

Ono što daje posebnu draž i ugođaj "Galati", pored ukusnih domaćih kolača, jeste i činjenica da su drvene klupe u slastičarnoj djelo Omera Kordića, oca vlasnika.

Tako je Cazin ne samo dobio nova radna mjesta, već i novo idealno mjesto za izlazak cijele porodice koja će u ugodnoj domaćoj atmosferi, uz domaće kolače i vrhunsku uslugu uživati u zajedničkim trenucima.

 

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Wed, 19/04/2017 - 10:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top