(FOTO) NOVO RUHO CAZINSKOG PARKA: Hvale vrijedna akcija Lokalnog tima Cazin ASuBiH

Home

(FOTO) NOVO RUHO CAZINSKOG PARKA: Hvale vrijedna akcija Lokalnog tima Cazin ASuBiH


Jučer je u Cazinu održana akcija čišćenja i preuređenja Gradskog parka u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH - Lokalni tim Cazin.

U akciji su, pored članova LT Cazin, koji su organizatori, bili i drugi mladi volonteri, članovi foruma mladih, a cilj svih prisutnih bio je isti - učiniti nešto dobro za naš grad.

U hvale vrijednoj akciji je učestvovalo oko dvadesetak volontera te predstavnici Općine Cazin te JKP "Čistoća" Cazin a naravno projekat ne bi išao glatko bez suradnje sa SHL fondacijom i njihovim sredstvima.

Ono što ćete primijetiti pri prvoj posjeti parku jesu oslikani zidovi, posađeno cvijeće, pokošena trava, postavljene kante za smeće te još mnogo toga što možete vidjeti i u fotografijama u prilogu:

Moramo naglasiti da su među vrijednom omladinom bili i urednici portala Cazin.NET koji su učestvovali u akciji ali i popratili dešavanja prvog ovakvog u našem gradu - Street Art projekta.

Od postavljenih ciljeva ispunjeni su svi osim postavljanja klupi za sjedenje što će se realizirati u narednoj sedmici uz pomoć i u suradnji sa Općinom Cazin.

Cazinski park je ovom akcijom dobio zaista sasvim novi i drugačiji imidž a za sve to moramo se zahvaliti svim članovima Lokalnog tima Cazin kojima nije prvi a ni posljednji put da djeluju pozitivno za dobrobit svoje zajednice.

Onima koji se nisu pojavili, a trebali su, također zahvaljujemo u nadi da će cijeniti ono što je jučer odrađeno, poštovati znakove zabrane odlaganja smeća te ne dozvoljavati narušavanja novog izgleda parka.

(Cazin.NET)

 

Topic
Objavio: Ned, 30/04/2017 - 12:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top