fbpx (FOTO) OO SDA Cazin obilježila Dan zdravlja

(FOTO) OO SDA Cazin obilježila Dan zdravlja

Home

(FOTO) OO SDA Cazin obilježila Dan zdravlja


Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine, čime se na globalnom nivou želi ukazati na važnost  određenog zdravstvenog problema, te obavijestiti šira društvena zajednica.

Ovaj dan se može iskoristiti kao pogodna prilika promocije zdravlja svih nas organiziranjem  raznih događaja na lokalnoj razini koje treba poduzeti za očuvanje zdravlja i sprječavanje bolesti.

Svake godine, pa i ove, Svjetski dan zdravlja je usredotočen na podizanje razine svijesti građana o tome šta svaki pojedinac i društvo kao cjelina mogu učiniti za svoje zdravlje tijekom cijele godine.

OO SDA Cazin zajedno sa Asocijacijom mladih, Asocijacijom žena i Asocijacijom Fatma  svake godine tradicionalno obilježava ovaj dan štandom na kojem pružamo besplatne usluge mjerenja šećera, holesterola, triglicerida i krvnog pristiska.

Obilježavanje ovog dana se nastavlja i u sljedećoj sedmici, gdje ćemo u organizaciji Asocijacije žena OO SDA Cazin organizirati predavanja na temu „Depresija u društvu“, gdje će predavači biti eminentni neuropsihijatri iz Kantonalne bolnice.

 

(Izvor: SDA Cazin)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 07/04/2017 - 16:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top