(FOTO) Pomozite talentiranoj mladoj slikarici, Ajli Pilipović iz Velike Kladuše, da osvoji vrijednu nagradu

Home

(FOTO) Pomozite talentiranoj mladoj slikarici, Ajli Pilipović iz Velike Kladuše, da osvoji vrijednu nagradu


17-ogodišnja Ajla Pilipović iz Velike Kladuše posjeduje veliki talent i gaji ogromnu ljubav prema slikarstvu. Iz tih razloga prijavila se na takmičenje u organizaciji OKC Banjaluka te joj je potrebna vaša pomoć kako bi osvojila vrijednu nagradu.

Radovi ove talentirane učenice III razreda JU "Gimnazija" u Velikoj Kladuši, ostavljaju bez daha. Svoju maštu Ajla odmalena prenosi na platno, a njeni radovi već su našli svoje mjesto izvan granica BiH i krase zidove jedne umjetničke galerije u Virginiji, SAD. 

[caption id="attachment_422612" align="aligncenter" width="401"]Autor: Ajla Pilipović[/caption]

Svo svoje slobodno vrijeme provodi slikajući. A, najveći san ove mlade telentirane Kladušanke je upisati Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. 

[caption id="attachment_422613" align="aligncenter" width="391"]Autor: Ajla Pilipović[/caption]

Omladinski Komunikativni Centar (OKC) je nevladina i neprofitna organizacija sa sjedištem u Banja Luci, koja djeluje u BiH i na međunarodnom nivou, s ciljem razvoja građanskog aktivizma mladih. 

U sklopu obilježavanja dvije decenije postojanja OKC-a i podrške kampanji Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine "Želimo znati- kako u ovoj zemlji ostati", biraju se i nagrađuju najbolji likovni i fotografski radovi koji tematski podržavaju, prikazuju ili predviđaju pozitivne promjene u društvu, mlade, potencijale, kreativnost, obrazovanje, slobodu, podršku ili bilo koji segment postojanja OKC-a.

Svi mladi, talentirani, do 30 godina starosti, uključujući i Ajlu, takmiče se u kategoriji izbora tri najbolja rada koja će biti nagrađena sa novčanom nagradom u vrijednosti od 500, 300 i 200 KM.

Ajla Pilipović takmiči se s likovnim radom koji se nalazi u fotografiji u prilogu:

[caption id="attachment_422606" align="aligncenter" width="400"]"Želimo znati-kako u ovoj zemlji ostati" Autor: Ajla Pilipović, Velika Kladuša[/caption]

Pobjeđuju radovi koji osvoje najviše like-ova i share-ova, a o nagradama odlučuje komisija.

Za našu Ajlu možete glasati OVDJENapominjemo, glasanje se vrši tako što bacite like na Ajlinu sliku i podijelite ju. 

Svoj glas Ajli možete dati do kraja ovog mjeseca jer nagradna igra traje do 30. aprila 2017. godine. 

Jedan like ne košta vas ništa a Ajli mnogo znači!

Sretno Ajla!

 

(Cazin.NET)

 

 

Topic
Objavio: Sat, 15/04/2017 - 12:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top