fbpx (FOTO) PRISJEĆANJE NA POGINULE BORCE: Obilježena 25. godišnjica formiranja čete Polje

(FOTO) PRISJEĆANJE NA POGINULE BORCE: Obilježena 25. godišnjica formiranja čete Polje

Home

(FOTO) PRISJEĆANJE NA POGINULE BORCE: Obilježena 25. godišnjica formiranja čete Polje


U proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu cazinska MZ Polje je dala veliki doprinos u odbrani naše domovine, a na tom putu 23 borca iz ovog naselja položili su i svoje živote.

Prigodnim sadržajima u ovoj cazinskoj mjesnoj zajednici jučer, 8. aprila, svečano je obilježena 25. godišnjica od formiranja čete Polje, koja je djelovala u sastavu Štaba TO Cazin. 


Nakon podne namaza u džamiji džemata Polje proučen je mevlud poginulim mještanima MZ Polje, nakon čega se krenulo u obilazak spomen sobe palim borcima, kao i centralnog mezarja u Polju, gdje je položeno cvijeće i proučena dova pred duše onih koji su položili živote za našu slobodu.

U večernjim satima, od 20 sati, bio je upriličen program za sve borce čete Polje, gdje je obraćanjem prvog komadanta Huseina Kličića svojim saborcima i gostima otvoren program, a nakon toga prisutnima su se obratili su savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević i ministar za biračka pitanja USK-a, Dževad Malkoč.


Organizacioni odbor čete Polje obezbjedio je večeru prisutnima, kao i muziku, a najvažnije od svega je da je proslava osnivanja čete Polje protekla u zajedničkom druženju nekadašnjih saboraca, a danas prijatelja, prisjećajući se zajedničkih vremena.

[wonderplugin_gallery id="47"]

(Cazin.NET, Foto: Objektiv Polja)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 09/04/2017 - 16:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top