(FOTO) Prvi maj u Bihaću i Sanskom Mostu: Veselo i uz roštilje

Home

(FOTO) Prvi maj u Bihaću i Sanskom Mostu: Veselo i uz roštilje


Tradicionalni uranak Bišćana i šetnja gradom uz muziku i pjesmu, obilježio je jutro, ulice grada su u prvim satima današnjeg dana bile ispunjene pjesmom, veseljem i čestitkama, a onda se proslava nastavila na obalama Une porodičnim okupljanjima uz roštilje i pivo.

- Lijepo je okupiti narod na jednom mjesto, veseliti se, pjevati i međusobno svi da čestitamo praznik svima ,a da pri tome nikog ne vrijeđate – kaže Osman Handukić koji je došao iz Zadra da sa svojim sugrađanima obilježi ovaj praznik.

U Sanskom Mostu je Vrelo Zdene, više od 60 godina obilježeno kao mjesto okupljanja povodom Prvog maja, bilo puno ljudi ,a okupljanju je doprinijelo i izuzetno lijepo i sunčano vrijeme.

Jutro je počelo tradicionalnom šetnjom do Vrela udaljenog od centra grada dva kilometra, a na okupljalištu se već pripremala prvomajska „logistika“.
Na ovom mjestu radi ribnjak pa je najveći broj posjetilaca odlučio da praznik proslavi uz svježu pastrmku. Veliki broj Sanjana i gostiju tokom cijelog dana uživao je na otvorenom, a sa svih strana čula se muzika.

 

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 02/05/2017 - 09:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top