(FOTO) PRVO MJESTO U BIH: 5.000 KM za OŠ "Cazin II" i projekat "Park zdravlja"

Home

(FOTO) PRVO MJESTO U BIH: 5.000 KM za OŠ "Cazin II" i projekat "Park zdravlja"


Svjesni činjenice da se radne i životne navike stiču u najranijoj dobi, Merkur BH osiguranje je od početka godine organiziralo besplatne sportsko-zdravstvene preglede djece u 5 bh. gradova, zatim besplatne škole plivanja i skijanja za djecu SOS dječijih sela, ali i  projekat  pod nazivom “U zdravoj školi zdrava djeca” namijenjen svim osnovnim školama u BiH.

Projekat se bavi problemom pretilosti kod djece školske dobi u našoj zemlji te želi doprinijeti poboljšanju prehrambenih navika i fizičkih aktivnosti kod djece.

Broj pristiglih projekata bio je preko 200. Našli su se tu različiti i interesantni projekti uređenja školskih dvorišta, sportskih terena, dvorana i parkova, te projekti potrebe saniranja oštećenja u prostorijama škola, kompenziranja nedostataka infrastrukture, instrumenata i radnog materijala.

Stručni žiri uradio je selekciju i nominirao 20 najkreativnijih projekata koji su ušli u utrku za tri najbolja. Među njima se našao i projekat pod nazivom "Park zdravlja" OŠ "Cazin II".

Upravo je ovaj projekat cazinske škole na današnjem svečanom proglašenju najboljih projekata osvojio prvo mjesto u BiH, te izuzetno vrijednu nagradu - novčani iznos od 5.000KM! 

Prvo mjesto naša škola podijelila je sa OŠ "Puračić", koja je također osvojila 5.000 KM.


U projektu su učestvovali brojni stručnjaci iz oblasti ishrane, mentalnog zdravlja i sporta, a nije izostala ni podrška resornih ministarstava obrazovanja i nauke, kao i zdravstva.

Projekat "Park zdravlja" u OŠ "Cazin II" bit će implementiran do kraja godine.
(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 05/05/2017 - 14:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top