fbpx (FOTO) SARAJEVO: Održana mini poetska matineja književnika Admira Muhića

(FOTO) SARAJEVO: Održana mini poetska matineja književnika Admira Muhića

Home

(FOTO) SARAJEVO: Održana mini poetska matineja književnika Admira Muhića


U nedjelju, 08. januara 2017. godine u nedavno otvorenom restoranu "Manolo" u centru Sarajeva održana je mini poetska matineja bosanskog i hrvatskog pjesnika Admira Muhića.

Naime, izbor baš ovog mjesta je na volju Muhića jer i inače, kada dođe u Sarajevo baš tu odsjedne, odmori i okrijepi se za daljnji put. Muhić je svim prisutnima na ovom poetskom događaju poklonio nekoliko svojih knjiga kako bi se kroz poeziju "ugrijali" u ove hladne zimske dane.

Foto, izvor: Screenshot

Kako doznajemo, Muhić je u Sarajevu boravio s ciljem realizacije projekta promocije svojih knjiga. Planira izdati dvije knjige u kompletu pod nazivom "Parmark je hasta bez muhlije 1 i 2".

Radi se o Muhićevim tekstovima koji su nastajali unazad 5-6 godina kao kolumne, stavovi i mišljenja, a koje smo često prenosili na portalu Cazin.NET. Druga knjiga je prožeta produhovljenim tekstovima i kratkim pričama.

Foto, izvor: Screenshot

U knjizi bi se trebali naći tesktovi o Novoj godini i o Božiću, koje su poteklih dana bili možda najčitaniji na našem portalu ali i u okruženju. Tu su tekstovi koji su izazvali veliku pažnju javnosti poput onoga u kojem se upućuje jasna kritika otvaranju džamije za homoseksualne muslimane u Francuskoj ili pisma papi Franji kojeg je Muhić napisao pred sami papin dolazak u Sarajevo.

Foto, izvor: Screenshot

Knjige će početkom proljeća biti dostupne u knjižarama.

Cazin.NET

VEZANE VIJESTI:

Tagovi
Objavio: Tue, 10/01/2017 - 14:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top