fbpx (FOTO) ŠIRE SE MIRISI IFTARA: Svjetlost Ramazana obasjala Veliku Kladušu

(FOTO) ŠIRE SE MIRISI IFTARA: Svjetlost Ramazana obasjala Veliku Kladušu

Home

(FOTO) ŠIRE SE MIRISI IFTARA: Svjetlost Ramazana obasjala Veliku Kladušu


Ramazanske ljepote su brojne i raznovrsne. Ono što ovaj sveti mjesec nudi ne nudi nijedan drugi mjesec u godini. Namaz, učenje Kur’ana, odlazak u džamiju, te susreti imaju drugačiju ljepotu u Ramazanu. Jedna od ramazanskih ljepota su i zajednički iftari. Na području općine Velika Kladuša zajedničke iftare  organizirali su džemati, udruženja i organizacije.

Džematski iftar u džematu Vejinac uspješno je organiziran i održan u subotu, 17. juna. U odnosu na druge džematske iftare u Vejincu je iftar u cijelosti finansirala porodica rahmetli Hasiba Libića, džematlije koji je početkom Ramazana preselio na Ahiret u Americi. Iftaru je prisustvovalo oko 200 gostiju.

velika kladusa, iftar

Džematski iftar održan je i u džematu Trnovi. I ovaj džematski iftar okupio  je brojne  džematlije koji su uživali u bogatoj ramazanskoj sofri.

U subotu, 17.juna održani su veliki džematski iftari u gradskom džematu Velika Kladuša i džematu Vrnograč. Iftarima je prisustvovao veliki broj džematlija ovih džemata i drugi gosti.

rvk-gradskiiftar-2-1

Udruženje žena “Ašik kaldrma” iz Podzvizda u suradnji sa MZ Podzvizd je 11. juna organiziralo iftar za svoje članice i goste. Preko 100 prisutnih imalo je priliku da uživa u raznovrsnim tradicionalnim jelima koje su pripremile vrijedne ruke članica ovog udruženja.

Udruženje žena “Mala Kladuša” je uspješno realiziralo svoj naum organizacije kolektivnog  iftara, pa su tako članice ovog udruženja u nedjelju, 18. juna u prostorijama Doma u Maloj Kladuši bile uspješan domaćin. Iftaru su se odazvale i članice nekoliko prijateljskih udruženja žena iz Velike Kladuše i USK-a.

rvk-malakladusa-3

Na velikokladuškom Starom gradu OO SDA Velika Kladuša organizirala je iftar za postače kojem je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera, te drugi gosti sa područja USK-a.

rvk-iftarsda-4

Zajednički iftari održani su i u drugim velikokladuškim džematima, kao i u organizaciji drugih udruženja i organizacija.

 

(Izvor: radiovelikakladisa.ba)

Topic
Objavio: Pon, 19/06/2017 - 21:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top