(FOTO) Slijepi mladić Mustafa Mehić istrčao još jednu utrku u Sarajevu

Home

(FOTO) Slijepi mladić Mustafa Mehić istrčao još jednu utrku u Sarajevu

Glavne ulice Sarajeva jutros su bile poligon za stotine trkača koji su uzeli učešće na prvoj proljetnoj utrci “Deksalgin 5k Spring Run”, a među njima je bio i Mustafa Mehić, odnosno “Mujče” kako ga mnogi zovu, prva slijepa osoba u BiH koja je prošle godine istrčala sarajevski polumaraton.

Mujče (21) je, uz pomoć trenera Tomislava Cvitanušića, pet kilometara pretrčao za otprilike pola sata i nije zaostajao značajno za onima koji su među prvima došli do cilja.

U toku trčanja Mujče i njegov trener koristili su konopac dužine nekoliko desetina centimetara, koji im pomaže da održe lakšu komunikaciju i uz pomoć kojeg drže svoju stranu staze.

Za njega je današnja trka, prva zvanična poslije polumaratona bila, kako i sam kaže, lagana ali je u njemu probudila lijep osjećaj.

Uskoro će početi aktivno trenirati i skok udalj, a u tom sportu će mu pomoći trener kojeg je nedavno upoznao.

“Našli smo trenera.Vidjećemo šta ćemo dalje raditi, dok se malo uputimo. To kod nas nije toliko aktuelno za paraolimpijce. Po svemu sudeći trebao bih se početi aktivno baviti”, kazao je za AA Mustafa Mehić.

Javnost je za Mustafu prvi put čula prošle godine kada je, uz pomoć trenera Tomislava Cvitanušića, postao prva slijepa osoba u BiH koja je istrčila polumaraton, a njihova velika sportska i ljudska priča odjeknula je širom regiona i dotaknula i inspirisala mnoge.

Ovaj student druge godine Pravnog fakulteta se uprkos brojnim obavezama trudi da redovno vježba, priprema se i za svoj drugi sarajevski polumaratom, i svima poručuje da prate svoje snove, ostanu istrajni u tome jer se, kako kaže, trud i rad uvijek isplate.

 

(Izvor: Anadolija)

Objavito: Ned, 04/23/2017 - 13:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top