(FOTO) Udruženje "Koprivna" iz Cazina predstavilo naše običaje, tradiciju i kulturu u turskom gradu Biga

Home

(FOTO) Udruženje "Koprivna" iz Cazina predstavilo naše običaje, tradiciju i kulturu u turskom gradu Biga


Udruženje "Koprivna" iz Cazina nedavno je imalo priliku učestvovati na centralnoj kulturno-zabavnoj manifestaciji u turskom gradu Biga.

Kako nam je otkrio organizator ovog putovanja, Edis Smlatić, pozivnica za učešće na ovom događaju stigla je od samog Grada Biga, a članovi cazinskog udruženja rado su se odazvali pozivu, te proveli pet zanimljivih i zabavnih dana u Turskoj.

Udruženje "Koprivna" iskoristilo je ovu jedinstvenu priliku da naše običaje, tradiciju i kulturu predstave u najboljem svjetlu.

Nije izostalo ni druženje s gradonačenikom Ismailom Išikom, kojem su uručili prigodne poklone, zahvalili na divnoj dobrodošlici, ali i pozvali gospodina Išika da posjeti Cazin.

Prilikom ove prijateljske posjete, članovi Udruženja posjetili su i selo Kalafat, u kojem živi dosta ljudi iz Bosanske Krajine. 
Jedan od domaćina manifestacije bilo je i Udruženje "Bosna-Herceg Biga", na čelu sa predsjednikom Ergunom Elkasovićem. Ovo Udruženje u sedmom mjesecu ove godine boravit će u Bosni i Hercegovini, te gostovati u Srebrenici, Sarajevu i Bihaću, a posjetu će, ako budu u mogućnosti, iskoristiti i da posjete Cazin.

(Cazin.NET) 

 

 

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 22/05/2017 - 19:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top