(FOTO) UHAPŠENI RAZBOJNICI IZ KONZUMA U CAZINU: Policija brzom intervencijom lišila slobode dva lica

Home

(FOTO) UHAPŠENI RAZBOJNICI IZ KONZUMA U CAZINU: Policija brzom intervencijom lišila slobode dva lica


Policijski službenici Policijske stanice Cazin, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela "Razbojništvo" počinjeno dana 15.01.2017. godine nad radnicima supermarketa "Konzum", poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji, te došli do saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelom.

TEŠKO KRIVIČNO DJELO U CAZINU: Uz prijetnju vatrenim oružjem sinoć opljačkan Konzum u Jošanima

Počinioci ovog krivičnog djela su na naročito drzak način i uz prijetnju vatrenim oružjem - automatskom puškom i pištoljem, od radnica supermarketa otuđili novac u iznosu oko 4000 KM a nakon izvršenog krivičnog djela uputili se u nepoznatom pravcu.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Odsjek kriminalističke policije PS Cazin  pod nadzorom dežurnog Kantonalnog tužioca.

Brzom intervencijom pripadnika policije PS Cazin, operativnim radom na terenu i u suradnji sa policijskim službenicima CJB Prijedor i SJB Novi Grad identifikovani su počinioci ovog krivičnog djela koji su i lišeni slobode.

Radi se o S.Z. rođen 1996. godine u Jezerskom, nastanjen na području općine Bosanska Krupa i N.Č. rođen 1982. godine u Bihaću, nastanjen na području Novog Grada.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bosanska Krupa i Okružnog tužilaštva Banja Luka izvršenu su pretresi objekata na više lokacija na području općine Bosanska Krupa i Novi Grad gdje su pronađeni predmeti i sredstva izvršenja krivičnog djela.

Također prilikom bježanja sa lica mjesta događaja, izvršioci su odbacili određene odjevne predmeta kao i sredstva izvršenja a što su pripadnici policije pronašli na lokalitetu Krivodola, općina Bosanska Krupa.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Razbojništvo“  iz člana 289 KZ FBiH nad licima je zavedena kriminalistička obrada te su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predani na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu.

(Izvor: Mupusk.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 17/01/2017 - 11:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top