fbpx (FOTO) Veterani Armije RBiH dočekuju Bajram ispred Vlade FBiH

(FOTO) Veterani Armije RBiH dočekuju Bajram ispred Vlade FBiH

Home

(FOTO) Veterani Armije RBiH dočekuju Bajram ispred Vlade FBiH


Čovjek iz Tešnja je javno pred nama bacio svoje činove, mislim da je bio pukovnik. Došao je ovdje s ljudima iz Tešnja i dao nam podršku. Također, iz Novog Travnika je dolazio i general Refik Lendo i dao nam je podršku, rekao nam je Hasanović.

Ratni veteran Ibrahim Hasanović iz Teočaka koji se nalazi na protestima ispred zgrade Vlade u Sarajevu u razgovoru za 24sata.info rekao nam je da su danas u posjeti borcima bili nekadašnji oficiri Armije RBiH.

– Čovjek iz Tešnja je javno pred nama bacio svoje činove, mislim da je bio pukovnik. Došao je ovdje s ljudima iz Tešnja i dao nam podršku. Također, iz Novog Travnika je dolazio i general Refik Lendo i dao nam je podršku, rekao nam je Hasanović.

Sutra će Vlada Federacije BiH imati vanrednu sjednicu posvećenu isključivo ratnim veteranima koji ne odustaju od svojih zahtjeva. Glavni zahjtjevi ratnih veterana je izrada jedinstvenog registra boraca, ukidanje boračkih udruženja i pravo na novčani dodatak.

files

Kako smo uspjeli doznati iz naših izvora u Vladi Federacije BiH sutra će se razmatrati situacija oko protesta ispred Vlade, ali se ne može očekivati neka konkretna odluka.


– Ipak, treba sačekati, a najvjerovatnije da će se poslije bajramskih praznika znati nešto konkretnije i više, rekao nam je izvor iz Vlade FBiH.

Ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević nije se javljao na naše pozive jer smo imali namjeru pitati šta se može očekivati od sutrašnje sjednice Vlade Federacije BiH.

Hasanović nam je još dodao da borci neće odustati ni milimetra u svojim zahtjevima i ostat će istrajni do kraja. Pozvao je na smirenost i strpljenje i najavio kako će veterani najvjerovatnije klanjati i Bajram namaz u Sarajevu ispred zgrade Vlade FBiH.

 

(Izvor: 24sata.info)

Objavio: Pet, 23/06/2017 - 23:08

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top