FOTO, VIDEO Njemački premium trio dobio opasnog rivala: Upoznajte karavanski Jaguar

Home

FOTO, VIDEO Njemački premium trio dobio opasnog rivala: Upoznajte karavanski Jaguar

NAKON mjeseci najava Jaguar je konačno razotkrio svoj novitet godine, Jaguar XF u karavanskom Sportbrake izdanju.

Nema sumnje, ne samo da se radi o jednom od najljepših karavana, nego i jednom od ljepših premium krstaša uopće, složit će se mnogi. U Jaguaru su se svojski potrudili da usprkos dizajnerski nezahvalnom konceptu zadrže prepoznatljiv sklad i eleganciju, ali i da osiguraju određenu sportsku notu koje se Jaguarovi obožavatelji ne žele odreći. 

jaguar slika

U Jaguaru napominju da je sve nakon A nosača novo, od linije krova, pa sve do originalnih stražnjih svjetala. Kad Ian Callum vodi ekipu rezultat može biti samo ovakav, izvrstan do svakog detalja. Zanimljivo, novi je model s 4.955 mm ipak 6 mm kraći od prethodnika, ali je zato razmak između osovina ubilježio plus 51 mm i sada iznosi 2.960 mm. Protivno dojmu, karavan ima istu duljinu kao i limuzina. 

A ako ćemo o trpanju stvari, Jaguar tu ipak gubi i ostaje na razini Audija A6 Avant. Nudi 565 litara, odnosno 1.700 litara kad se preklopi naslon stražnje klupe. I da, aluminijska šasija serijski se oprema samopodesivim stražnjim ovjesom, pa manevar prtljagom nakon Jaguarova naklona ide kao po loju. 

jaguar zadnji dio

 

A XF bi i u karavanskom izdanju trebao biti jedan od najboljih u voznoj dinamici. U tome mu pomaže obilje elektronike, opcijski pogon na sve kotače i moćna motorizacija. Čini je četiri dizelaša i jedan benzinac.

2.0 Ingenium dizelaš dostupan je u izvedbama od 163, 180 i 240 KS, dok na tronu sjedi V6 s 300 KS. 2.0 benzinac pak daje 250 KS, a društvo će mu nešto kasnije praviti 3.0 s 380 KS, ali samo izvan Europe. 

 

Cijene nisu poznate, ali će sasvim sigurno biti na razini njemačkih rivala. I možete biti bezbrižni, osim fotelja podesivih u 20 smjerova te sustava pročišćavanja zraka, ovdje se isto može upravljati pokretima ruku. No kad se u Jaguaru mahne, otvori se sjenilo panoramskog krova. Baš gospodski. 

 

index.hr

Tagovi
Topic
Objavito: Wed, 06/14/2017 - 17:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top