fbpx (FOTO) Završnica Una regate u Bosanskoj Krupi: Moguć koncert Harisa Džinovića, Crvene jabuke ili Zabranjenog pušenja

(FOTO) Završnica Una regate u Bosanskoj Krupi: Moguć koncert Harisa Džinovića, Crvene jabuke ili Zabranjenog pušenja

Home

(FOTO) Završnica Una regate u Bosanskoj Krupi: Moguć koncert Harisa Džinovića, Crvene jabuke ili Zabranjenog pušenja


Na otvoreno pismo načelnika Armina Halitovića u kojem je izrazio nezadovoljstvo zbog odnosa NP „Una“ kao organizatora 45. Internacionalne turističke Una regate prema Bosanskoj Krupi u kojoj je i završnica ove manifestacije, zahtjevom za organiziranje sastanka prema Općini reagovali su iz Bihaća.

Image removed.

Sastanak je odmah dogovoren a upriličen danas. Između predstavnika organizatora NP „Una“ Harisa Hadžihajdarevića, koordinatora Elmira Rekića iz Koncertne agencije Stage Art, te načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana razmotre sve mogućnosti oko izbora muzičkih izvođača, a da se u isto vrijeme, kako bi se program realizirao što kvalitetnije, među privrednim subjektima pokušaju naći sponzori.

Image removed.

„Kad je upitanju Krupa nismo uopće govorili o Una regati kao regati nego smo konkretno govorili o kulturno-zabavnom programu i ko bi mogao biti gost. Ove godine razgovara se o nekim zvučnijim imenima, izvođačima, kako i na koji način će se ti izvođači finansirati. Razgovara se o imenima ili grupama kao što su Haris Džinović, Crvena jabuka, Zabranjeno pušenje“  ,kaže Hadžihajdarević i objašnjava da je ranijih godina pa i ove koncert u Bihaću organiziran zahvaljujući isključivo dobroj saradnji sa Koncertnom agencijom Stage Art, da za tu namjenu sredstva ne može izdvojiti NP „Una“.

Image removed.

Na to se osvrnuo i vlasnik agencije Elmir Rekić. Ističe da su i ranijih godina koncerti bili u njihovoj organizaciji ali da se mnogo više izdavajalo za njih, kako od strane lokalnih vlasti tako i privrednika i da se uprkos tome naplaćivao ulaz.

„I ove godine bilo koje ime da dolazi morat će se naplatiti ulaznica u iznosu koji ne mogu pokriti Općina i privatnici. Mi ćemo uvijek organizovati veliki koncert ukoliko nam se pomogne u organizaciji. Prva objava za Prljavo kazalište je bila zato što je to ranije dogovoreno, u toku narednih nekoliko dana ćemo znati i za Bosansku Krupu, naravno ako se uključe strukture vlasti u Bosanskoj Krupi i privrednici. Pozivam sviju da se usaglase, a nama je lako organizirati ako imamo dogovor“, dodaje Rekić.

Image removed.

Načelnik Halitović naglašava da je Bosanska Krupa uvijek bila spremna za partnerstvo u organizovanju svih manifestacija, pogotovo onih koje se tiču Bosanske Krupe i rijeke Une.

„Mi smo reagovali iz razloga što u se Bihaću priprema jedan program a u Krupu u kojoj je završnica manifestacije i koja bi trebala biti šlag na torti, dovode se drugorazredni i trećerazredni bendovi, a to je ono što bi trebalo privući Krupljane i naše goste. Općina Bosanska Krupa je spremna finansijski podrži Una regatu i zabavni program ali to nije do nas. Ljudi iz NP i organizatori će se morati potruditi da se u Bosanskoj Krupi pripremi primjeran program, da se obezbijede primjereni izvođači koji će moći garantovati završetak Una regate kakav priliči i Una regati i Bosanskoj Krupi“ , objašanja načelnik Halitović. 45. Internacionalna turistička Una regata održat će se od 26. do 29. jula ove godine.

Image removed.

Kao i prethodnih godina Una regata imat će četiri etape. Okupljanje učesnika je 26. jula u kampu Martin Brod, a start dan kasnije, kada je predviđen dolazak učesnika u kamp u zoni Štrbački buk. Treći dan regata dolazi u Bihać, gdje je predviđen bogat zabavni program.

Završnica je i ove godine u Bosanskoj Krupi. Organizator već četvru godinu je Nacionalni park Una, uz pokroviteljstvo Vlada Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona.

 

(Izvor:Kabinet gradonačelnika Bosanska Krupa)

Topic
Objavio: Pon, 19/06/2017 - 15:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top