fbpx (FOTO) ŽIVOT U NEIMAŠTINI: Pomozimo šesteročlanoj porodici Ahmetović iz Bihaća

(FOTO) ŽIVOT U NEIMAŠTINI: Pomozimo šesteročlanoj porodici Ahmetović iz Bihaća

Home

(FOTO) ŽIVOT U NEIMAŠTINI: Pomozimo šesteročlanoj porodici Ahmetović iz Bihaća


Na adresu portala Cazin.NET stigao nam je još jedan apel za pomoć. Ovoga puta radi se o teškoj životnoj situaciji u kojoj se nalazi porodica Ahmetović iz Bihaća.

Naime, Sabahudin Ahmetović i njegova šesteročlana porodica žive kao podstanari u stanu koji mjesečno plaćaju 150 KM a nisu zaposleni. Od četvoro djece, troje je školske dobi, te nisu u mogućnosti priuštiti im potrebna sredstva za normalno školovanje. Najmlađe dijete je curica, beba od svega 8 mjeseci.

Sabahudin i njegova supruga nalaze se u teškoj materijalnoj situaciji. Jedina primanja koja imaju je 158 KM mjesečno doplatka sa Biroa za zapošljavanje, od čega kada plate stan, ostaje im 8 KM za režije i sve ostale životne potrebe.

U ovim hladnim zimskim danima nemaju drva, a stan ionako trošan, slabo izoliran i šporet, koji trenutno imaju, u lošem stanju, iziskuju obilno trošenje drva za ogrijev.

Sabahudin se i razbolio, te je imao 7 operativnih zahvata. Operisao je bubreg i dan danas ima problema i posljedica.

Pored toga svega, trude se redovno plaćati režije ali i za njih nekada ne mogu da uštede dovoljno. Iako bolestan, Sabahudin, kako kaže, radi svakakve poslove da bi nešto zaradio za svoju porodicu.

Ukoliko ubrzo ne skupe novac za stan, ova porodica će završiti na ulici, bez doma i sigurnog krova nad glavom. Ne dopustimo da se to desi.

Iako su ovakvi slučajevi česti u BiH, i o njima treba brigu da vode državne i kantonalne institucije, nažalost u današnja vremena često smo prepušteni sami sebi. Ukoliko humanost u nama još ima snage i mogućnosti da pomogne ovu porodicu, oni nam to nikada neće zaboraviti. 

Život u ovakvom stanu nije dostojan čovjeka. Nažalost, nemamo čarobni štapić da ovu tužnu priču istog trenutka pretvorimo u bajku sa sretnim završetkom. Ali, možemo pomoći koliko smo u mogućnosti.

Ukoliko imate viška šporet, tepih, odjeće, posteljine, obuće, za njih i djecu, odjeće za male bebe, novčane donacije, sve to možete donirati i lično odnijeti ovoj porodici.

Sabahudina možete lično kontaktirati na broj telefona: 060/34 42 223 

Ulica u kojoj žive: Hatinački progon 4, Bihać

Račun filijale:1327300000000566Tekući račun: 1321702010484650

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Wed, 11/01/2017 - 12:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top