fbpx (FOTO) Zrno sreće u posjeti teško oboljelom Jasminu Jusufoviću: Pomozite mu da ozdravi!

(FOTO) Zrno sreće u posjeti teško oboljelom Jasminu Jusufoviću: Pomozite mu da ozdravi!

Home

(FOTO) Zrno sreće u posjeti teško oboljelom Jasminu Jusufoviću: Pomozite mu da ozdravi!


Udruženje Zrno sreće, u sklopu svojih humanitarnih aktivnosti, uspješno je realiziralo akciju pomoći oboljelom Jasminu Jusufoviću iz Teslića.

17-godišnji Jasmin Jusufović prije dvije godine je teško obolio. Uprkos liječenju u Beogradu, opaka bolest je napredovala. Alternativne metode liječenja nenadano su se pokazale učinkovitim. Međutim, Jasminov otac nije zaposlen i ne može mu osigurati lijekove i adekvatnu ishranu, zbog čega je Jasmin već dva mjeseca bez prijeko potrebne terapije.

[caption id="attachment_417206" align="aligncenter" width="557"] Jasmin Jusufović[/caption]

Zvanična medicina je prije godinu dana od Jasmina digla ruke. Bolest ga je zaustavila u osmom razredu osnovne škole.  Napustili su ga, kaže, prijatelji, majka. S nezaposlenim ocem u trošnoj kućici u teslićkom naselju Gaj preživljava od socijalne pomoći. Uz malobrojne prijatelje nije ih napustila jedino nada. Posljednji spas potražili su u alternativnoj medicini - kažu da pomaže.

Otac Izet je svakodnevno uz bolesnog sina. Najteže mu je, kaže, kada izađe u grad po namirnice. Uprkos opakoj bolesti Jasmin duboko vjeruje da će izaći kao pobjednik. Nema mnogo želja - voziti bicikl i igrati fudbal.

Udruženje Zrno sreće posjetilo su Jasmina i uručilo mu donaciju od 800 Sfr. 600 Franaka je donacija Zrna sreće, a 200, od prijatelja Udruženja koji su se uključili i podržali ovu akciju.

Jusufovićima je potrebna novčana pomoć kako bi Jasmin nastavio redovno primati terapiju. Vjeruju kako neće ostati sami i kako će dobri ljudi pomoći da ovaj sedmanaestogodišnjak pobijedi bolest.

Pomoći možete i vi, uplatom novčanih donacija na broj žiro računa:

Sberbank, Teslić

567-561-59000215-02

 

(Cazin.NET)

Objavio: Pon, 03/04/2017 - 08:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top