(FOTO+VIDEO) CAZINOM ODJEKIVALA RADOST: Navijačke ovacije, bubnjevi i presedani obilježili Lino višebojac

Home

(FOTO+VIDEO) CAZINOM ODJEKIVALA RADOST: Navijačke ovacije, bubnjevi i presedani obilježili Lino višebojac


Cazinom je danas odjekivao smijeh naših najmlađih, koji su bili dio zanimljivog događaja u našem gradu.

Bubnjevi i kolona hiljadu učenika OŠ "Cazin 1" od škole ka Sportskoj dvorani, ka šestom ovogodišnjem Lino višebojcu u Bosni i Hercegovini najavili su početak spektakla. 


Višebojac je otvorio direktor OŠ "Cazin I", Zlatko Sabljaković, kojeg su učenici dočekali velikim aplauzom, ne krijući radost i ponos što je upravo ova škola bila domaćin ovogodišnje turneje.

Prisutnima se obratio i savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević, pozdravljajući djecu i roditelje, pozivajući djecu da slušaju roditelje i nastavnike, da uče i da se bave sportom te naglasio da su danas pobijedili svi u Cazinu.

Oduševljenje je izazvao i revijalni program u kojem je nastupila ritmička sekcija škole sa svojom koreografijom ”U zdravom tijelu, zdrav duh”, karataški klub Šokotan-Krajina-Cazin, ali je posebne ovacije izazvao gostujući nastup djece iz vrtića Hasnija Omanović koji su svojom koreografijom na pjesmu ”Cotton Eye Joe” podigli dvoranu na noge.

Najbolje literarne radove na temu ”Svijet po mom” napisale su Erna Bajrić i Emma Orlić. Najteža zadaća je bila pred komisijom koja je birala najbolje maske, transparente i navijače.

Tri mala Lino medvjedića pridružili su se Podravkinom Lini i zabavljali učenike i goste. Iako se medvjedi inače ne kreću u krdima, ovo je ipak osvojilo publiku i goste te su oni izabrani kao najbolje maske.

Najbolji transparent su izradili učenici IIIp, a presedan je napravljen u izboru za najboljeg navijača jer je to ovaj put bila nastavnica Amra Toromanović za neumorno i inspirativno navijanje od početka do kraja višebojca.

Najbolji natjecatelji u ukupnom zbroju bodova bili su, u kategoriji dječaka Edin Šarić, a u kategoriji djevojčica Bedrija Tahirović. Takmičare je svo vrijeme trajanja višebojca bodrila Sara Mahmutović, karatistkinja, najbolja sportistkinja Cazina, tri puta državna prvakinja, osvajač balkanske medalje, dva puta druga na svjetskom kupu, osvajač evropskog kupa i nosilac smeđeg pojasa.

Lino višebojac je projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti.

Cilj projekta je potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda natjecali su se u osam disciplina: trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, te u potezanju užeta.

Treća sezona Lino višebojca započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja, Konjica i Cazina, Lino nastavlja turneju posjetama školama u Grudama, Buni, Kaknju i Prijedoru.

VELIKU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE!

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 31/03/2017 - 13:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top