FUP izuzima dokumentaciju iz Lovačke organizacije Bihać

Jutros u ranim jutarnjim satima u prostorijama Lovačke organizacije Bihać, Federalna uprava policije uz nadzor kantonalnog tužioca Adnana Tulića izvršila je naredbu Općinskog suda u Bihaću odnosno izuzimanje službene dokumentacije zbog sumnje u počinjeno KD Pronevjera u službi, član 384 KZ F BIH.

Naime po prijavi pojedinih članova upravnog odbora Lovačke organizacije Bihać, uprava ovog društva već duže vrijeme vrši pronevjeru u službi s kojom su stekli veću materijalnu korist, a društvo oštetili za više stotina hiljada konvertibilnih maraka, kako prenosi USN.ba.

Lovačka društva na području općine Bihać egtistiraju još od davne 1945.god., ali je Udruženje lovačkih organizacija novijeg datuma i formirano je 21.12.2008 god, udruživanjem, transformacijom tri lovačka društva na općini Bihać: ULO “Tetrijeb”, LD ‘VB Srna’ i ULO ‘Ljutoč’ u jedno jedinstveno lovačko udruženje na općini, koje je ponijelo naziv grada Bihaća i nosi puni naziv Lovačka organizacija ‘Bihać’.

Redakcija USN.ba u posjedu je videa na kom se vide pripadnici FUP-a koji sa tužiocem Tulićem ulaze u prostorije ovog udruženja koje se nalazi u Borićima, a o detaljima istrage ćemo i kasnije izvještavati.