Home

Fury najavio meč sa Joshuom

08 May

Fury najavio meč sa Joshuom

Britanski bokser Tyson Fury za "Daily Telegraph" potvrdio je da će se u aprilu 2018. godine boriti za naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji protiv sunarodnjaka Anthonyja Joshue koji je prošle sedmice s prijestola skinuo Ukrajinca Vladimira Klička.

- Eddi Hearn, zastupnik Joshue, je već rezervirao stadion Wembley. Naš dvoboj ne može se održati nigdje drugo. Meč s Anthonyjem želio sam boksati već u oktobru ove godine, ali svi očekuju da će Kličko tražiti revanš sa Joshuom - kazao je Fury, koji nije boksao od novembra 2015., kada je u obračunu za svjetskog prvaka porazio Klička.

Nakon toga je zapao u psihičke probleme i morao je otkazati dva revanš dvoboja s Ukrajincem. Zbog toga je morao da vrati šampionske pojase u verzijama WBO i WBA i posvetiti se liječenju depresije, zbog koje je počeo uzimati i kokain.

- Kokain sam uzimao neko vrijeme, ali prije mečeva nikad se nisam pomagao s nedozvoljenim sredstvima. Ljudi mogu govoriti ovo i ono, žele me kazniti, ali činjenica je da doping testovi nikad nisu bili pozitivni - kazao je Fury, koji se u želi vratiti u ring 8. jula, ali će prije toga morati pristati na saslušanje pred Antidoping komisijom Velike Britanije, prenijela je Fena.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top