Home

Galaktikosi će vladati svjetskim fudbalom: Otkriven pakleni plan Real Madrida!

28 Aug

Galaktikosi će vladati svjetskim fudbalom: Otkriven pakleni plan Real Madrida!

Da li se ponavlja historija? Ovih dana nema navijača Real Madrida kojem nije osmjeh razvučen od uha do uha.

Fenomenalna igra, odlična harmonija, fenomenalan trener. Skauting služba obavlja odličan posao, dovode se mladi igrači koji kasnije postaju nosioci igre!

Ništa specijalno, mnogi će reći. I ostali klubovi imaju jake skauting službe, ali Real Madrid je u nečemu specifičan. Na identičan potez kao i ove godine, odlučili su se i prije četiri godine isto tako na Evropskom prvenstvu za mlade igrače. I tada su napravili pun pogodak. Najbolji strijelac turnira je bio Alvaro Morata koji je već bio igrač Real Madrida, Nacha su doveli iz B ekipe Reala, Dani Carvajala su vratili sa posudbe iz Leverkusena. Njima su još dodali Isca i Asiera Illaramendia, koji su gospodarili sredinom terena na tom turniru i bili su najzaslužniji što je Španija u finalu savladala vršnjake iz Italije.

U toj sezoni, 2013/2014, Real je osvojio naslov kupa Španije, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Ne treba napominjati da su barem trojica od gore navedenih danas ključni faktori u postavci Zinedina Zidanea, a ovog ljeta se historija u Real Madridu ponavlja. Kraljevski klub je ovog ljeta doveo Marcusa Llorentea i Jesusa Valleja, koju su bili članovi Reala ali na posudbi u drugim klubovima. Marco Asensio je već u prvom timu Reala a na Evropskom prvenstvu je bio najbolji igrač Španije. Sa posudbe je takođe vraćen Borja Mayoral od kojeg se očekuju velike stvari. I šlag na tortu će da bude potpisivanje jednog od najvećih španskih talenata, Dani Ceballosa koji je proglašen za najboljeg igrača Eura.

Sjajna skauting služba i pružanje prilike mladim igračima. To je recept za uspjeh. Da li se historija ponavlja i da li će Real i sa ovim mladićima postići uspjeh, ostaje nam da vidimo.

 

(Izvor: Sop.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top